Nebojša Stefanović kandidat za predsednika Skupštine Srbije

Izvor: Politika, 22.Jul.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Stefanović kandidat za predsednika Skupštine Srbije

BEOGRAD – Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine Srbije je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, izjavio je vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Posle sednice Glavnog odbora SNS-a u beogradskom Sava centru, Vučić je novinarima rekao da će potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković biti na jednom od najvažnijih mesta u državi, ali nije rekao na kojem.

„Uskoro ćete videti, sve što sam želeo, rekao sam”, kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vučić.

On je rekao i da će sekretar Skupštine biti Jana Ljubičić.

Po njegovim rečima, Glavni odbor SNS je utvrdio kandidate SNS za ministre u vladi koja će imati 17 resora i 19 članova.

Vučić je kandidat SNS za prvog potpredsednika Vlade, zadužen za bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a biće i ministar odbrane.

Kandidat SNS za ministra spoljnih poslova je Ivan Mrkić, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova i bivši ambasador u Japanu.

Kandidat SNS za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Goran Knežević, a za ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine je Zorana Mihajlović.

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, po predlogu SNS, vodiće Milan Bačević, a šahistkinja Alisa Marić Ministarstvo sporta i omladine.

Kandidat SNS za ministra pravde i državne uprave je Nikola Selaković, a Bratislav Petković za ministra kulture, informisanja i dijaspore.

Kako je saopštio, novu vladu činiće i ministarstva unutrašnjih poslova, finansija i privrede, regionalnog razvoja i lokalne samouprave, saobraćaja, građevinarstva i urbanizma, rada i socijalne politike, zdravlja, prosvete i nauke, kao i unutrašnje i spoljne trgovine, telekomunikacija i informacionog društva.

Beta

objavljeno: 22/07/2012
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nebojša Stefanović kandidat za predsednika Skupštine Srbije

Izvor: Blic, 22.Jul.2012

Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine Srbije je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, izjavio je danas vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić...Posle sednice Glavnog odbora SNS-a u beogradskom Sava centru, Vučić..je novinarima rekao da će potpredsednica SNS Jorgovanka...

Nastavak na Blic...

Nebojša Stefanović za predsjednika Skupštine Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2012

BEOGRAD - Kandidat Srpske napredne stranke za predsjednika Skupštine Srbije je potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović, izjavio je danas vršilac dužnosti predsjednika SNS Aleksandar Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jorgovanka Tabaković krojiće monetarnu politiku

Izvor: Danas, 23.Jul.2012, 00:58

U ovom trenutku se može reći da će Jorgovanka Tabaković zauzeti jedno od najvažnijih mesta u državi, mesto sa kojeg će moći da doprinese boljoj ekonomskoj i monetarnoj politici Srbije, rečeno je sinoć Danasu u Srpskoj naprednoj stranci povodom intenziviranja spekulacija da će funkcionerka...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.