Ne želim da budem simbolični Rom u ministarstvu

Izvor: Blic, 28.Jan.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne želim da budem simbolični Rom u ministarstvu

Petar Antić pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića podneo je danas ostavku na to mesto. Odmah nakon toga u izjavi za “Blic” rekao je da ostavku podnosi jer ne želi da bude “simbolični Rom u ministratsvu za ljudska i manjinska prava“.

- Smatram da ministarstvo za ljudska prava više nanosi štetu nego korist ljudskim pravi i da ministar Čiplić mora da bude smenjen. Ovim putem javno pozivam vladu da to učini, jer dela ministra Čiplića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugrožavaju ciljeve te vlade i evropske integracije Srbije - rekao nam je Antić u telefonskoj izjavi.

Antić je drugi saradnik ministra Čiplića koji je podneo ostavku. Prethodno je to

Antić: Upozoravao sam Čiplića na greške u izboru

za Savet Bošnjaka

Na pitanje šta je konkretno ministar Čiplić učinio, a nije smeo, odnosno šta je trebalo da uradi, a nije, Antić je za "Blic" pomenuo izbor za Nacionalni savet Bošnjaka.

- Greške koje su se dešavale tokom izbora su bile očigledne i upozoravao sam ministra na njih. Odluke su bile na njemu, a on je odlučio da ih ignoriše - rekao je Antić.

učinio i državni sekretar u ministarstvu Marko Karadžić. Antić je obrazložio razloge za ostavku:

- Želeo bih posebno da naglasim da je jedan od osnovnih prioriteta na putu ka EU unapređivanje položaja Roma. Način rukovođenja romskim programom od strane ministra sigurno ne može da unapredi taj položaj. Ja, kao predstavnik Roma bio sam potpuno onemogućen i isključen od stvarnog uticaja na rad na pitanjma Roma, služio sam više kao ikebana - rekao je Antić.

U saopštenju, koje je prethodno izdao, Antić je naglasio i da je već niz meseci svedok "neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju, koja služi samo njegovim ličnim interesima".

Čiplić: Antić ne može da podnese ostavku na funkciju sa koje je smenjen

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čiplić: Antić nije podneo ostavku, razrešen je

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2011

BEOGRAD -..Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić negirao je danas da je njegov dosadašnji pomoćnik Petar Antić podneo ostavku već da je razrešen te funkcije, ali i dodao da je predviđeno da Antić u ministarstvu bude viši savetnik..."U sklopu reorganizacije Ministarstva za ljudska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čiplić: Antić ne može da podnese ostavku na funkciju sa koje je smenjen

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Jan.2011

Petar Antić podneo je danas ostavku na mesto pomoćnika ministra za ljudska i manjinska prava, a kao razlog naveo “neprofesionalno i bahato ponašanje ministra Svetozara Čiplića”. Međutim, Antić je ostavku podneo dan posle odluke Vlade kojom je on razrešen sa te funckije. ...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Nove optužbe na račun ministra Čiplića

Izvor: Šumadija Press, 29.Jan.2011, 12:41

Pomoćnik ministra Petar Antić, koji je u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava bio zadužen za prava Roma, podneo je ostavku i istakao da bi ministar Čiplić trebalo da bude smenjen da bi se zaštitila institucija koja treba da služi gradjanima.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.