Izvor: Danas, 16.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastojanje da se spreče nova priznavanja

Oko 30 zemalja je pod velikim pritiskom da priznaju nezavisnost Kosova, istakao je juče ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, uoči odlaska u Njujork, gde će danas razgovarati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-Munom. On je naglasio da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ne dođe do toga.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić sa Ban Ki Munom o situaciji na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009, 09:37

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovaraće danas u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciji na Kosovu i primeni plana od šest tačaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jeremić: Srbija očekuje da Banov plan bude primenjen u celosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009

LONDON - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da od današnjeg sastanka sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-munom u Njujorku očekuje da implementacija plana UN u šest tačaka, koji bi trebalo da poboljša uslove u kojima žive Srbi na Kosovu, "više neće biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nezavisnost Kosova - stabilnost Balkana

Izvor: Mondo, 17.Feb.2009

Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner ocenio je danas, povodom godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, da je 'nezavisnost doprinela smirivanju tenzija unutar Kosova i na Balkanu.'

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.