Na prodaju 8.000 svinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prodaju 8.000 svinja

Unija poljoprivrednih proizvođača iz Sremske Mitrovice saopštila je danas da se na poziv opštinske uprave prijavilo 372 poljoprivrednika, koji za prodaju imaju 8.663 tovljenih svinja.

Evidentiranje je sprovedeno da bi se utvrdilo koliki je tržišni višak, s obzirom da je ministarka poljoprivede Snežana Bogosavljević Bošković najavila da će klanice otkupiti sve tovljenike, rekao je predsednik Skupštine opštine Bogatić Aleksandar Vuković.

Nastavićemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prikupljamo podatke i narednih dana kako bismo spremno dočekali sprovođenje najavljenih poteza Ministarstva poljoprivrede, rekao je Vuković.

Osim pada cena na tržištu žive stoke, veliki problem je što su klanice proteklih mesec dana skoro potpuno obustavile otkup.

Procenjuje se da na području opštine Bogatić ima najmanje 15.000 tovljenih svinja koje već duže vreme niko neće da kupi.

Zbog nezadovoljstva trenutnom otkupnom cenom od 110 do 120 dinara za kilogram, stočari iz okoline Bogatića su za sredu najavili protestno okupljanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.