Bošković: Vlada i ministarstvo će pomoći Pčinjskom okrugu

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Vlada i ministarstvo će pomoći Pčinjskom okrugu

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković posetila je poplavom ugrožena područja u okolini Vranja, kao i nasipe koji su tokom januarskih poplava probijeni.

Ministarka Bogosavljević Bošković je izjavila da će resorno ministarstvo i Vlada Srbije u skladu sa mogućnostima pomoći Vranju i okolini.

- Očekujemo da će za saniranje nasipa biti obezbeđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 90 miliona dinara i da će sanacija započeti za oko mesec dana - rekla je Bogosavljević Bošković.

Prema njenim rečima, šteta na poljoprivrednim površinama je velika, a navela je da je obezbeđeno seme za zasejavanje kukuruza, kao i sadni materijali voća i seme povrća.

Bogosavljević Bošković je naglasila da će danas u zgradi lokalne samouprave u Vranju razgovorati sa poljoprivrednim proizvođačima i reći im da će vlada u skladu sa mogućnostima pomoći da se nadokanadi šteta.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je zadovoljan brzom reakcijom vlade da se pomogne ugroženom području u tom kraju.

On je nagasio da se šteta koja je nastala u poslednjim januarskim poplavama procenjuje na oko 30 miliona dinara.

Antić je rekao i da se nada da će uz pomoć "Srbijavoda" moći da se sanira ovo poplavom ugroženo područje.

Ministarka je posetila poplavljena područja Pčinjskog okruga, odnosno most u selu Korbevac, kao i teren za vodosnabdevanje na brani "Prvonek", a u toku dana sastaće se sa poljoprivednim proizvođačima i razgovorati o mogućnostima da im se pomogne.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć poplavljenim područjima

Izvor: juGmedia, 13.Feb.2015

VRANJE/VRANJSKA BANJA – Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković obišla je poplavama zahvaćena područja u Vranjskoj Banji, kao i branu Prvonek i obećala pomoć.Ministarka Bogosavljević Bošković je rekla da će poplavljenim područjima na teritoriji...

Nastavak na juGmedia...

Vlada pomaže saniranje posledica poplava u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2015

Za saniranje nasipa Južne Morave i njenih pritoka u Vranju i Vranjskoj Banji Vlada će izdvojiti 90 miliona dinara, rekla je u Vranju ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.