Na beogradskom aerodromu podignuta najveća srpska zastava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na beogradskom aerodromu podignuta najveća srpska zastava

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je na tri mesta podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna.

"Kao kapija Beograda i Srbije, aerodrom se pridružio inicijativi države da oživiti kult zastave. I kao što možete videti zastava je impozantna, veličine 72 kvadratna metra na jarbolu visine 25 metara", izjavila je izvršna direktorka aerodroma Senka Jelenković.

Zastava je veličine 12 puta šest metara.

Zastave iste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veličine, na jarbolima visine 25 metara, podignute su danas na tri lokacije na aerodromu: u blizini aerodromske zgrade - preko puta tornja aerodromske kontrole letenja, zatim preko puta robno carinskog magacina i u blizini piste.

One će ubuduće dočekivati posetioce i delegacije iz svih pravaca kada se prilazi aerodromu.

Kod aerodromske zgrade zastavu je, u prisustvu medija, podiglo šest najboljih zaposlenih na aerodromu "Nikola Tesla".

"Aerodrom kontinuirano ulaže u svoje poslovanje i unapređenje komfora putnika i kvaliteta usluga. U prethodnih pet godina uložili smo više od 70 miliona evra u modernizaciju aerodroma, u razvoj infrastrukture i tehnologije", kaže Jelenković.

Dodaje da je aerodrom u saradnji sa aviokompanijama razvio mrežu destinacija kojima je Beograd povezan sa svetom, zbog čega se već godinama unazad povećava rast aviosaobraćaja u Beogradu.

"Kao kompanija koja uvažava zaposlene, izabrali smo šest kolega koji su odabrani kao veoma vredni i izuzetni članovi našeg tima da učestvuju u ovom svečanom događaju i podignu srpsku zastavu".

Domaće firme su učestvovale u izgradnji tri jarbola, od kojih svaki ima tri tone čelika.

Radnica Ljubica Nikolić, koordinator registracije putnika i prtljaga, kaže da joj je velika čast što je učestvovala u podizanju zastave na aerodromu.

"Drago mi je što su moji rukovodioci videli moj trud za svih ovih 30 godina koliko radim na aerodromu".

Radnik Ivan Ranđelović, takođe, ističe da je veoma ponosan što su ga kolege izabrale da prisustvuje podizanju zastave na aerodromu.

"Nadam se da će svi koji dolaze na aerodrom dobiti dobru uslugu i preneti kasnije pozitivne utiske", kazao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na aerodromu podignute najveće zastave Srbije

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2018

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" podignute su državne zastave Srbije veličine 72 metra kvadratna..."Kao kapija Beograda i Srbije, aerodrom se pridružio inicijativi države da oživi kult zastave. I kao što možete videti zastava je impozantna, veličine 72 kvadratna metra na jarbolu visine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.