NUNS: prijava protiv ministra unutrašnjih poslova

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Jan.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: prijava protiv ministra unutrašnjih poslova

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je 11. januara da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku. Kao posebno zabrinjavajuće istaknuto je to što je ministar unutrašnjih poslova znao da je podnosilac prijave u vezi sa praćenjem novinarke stupio u kontakt sa Obradovićem. Ovo je nova afera >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << koja otvara pitanje eventualnog nezakonitog praćenja, slobode medije, zaštite podataka, ali i sprege nekih medija i vlasti. Konferenciju za novinare u beogradskom Medija centru obeležila je oštra rasprava urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića, poznatog po podršci vlasti, i ostalih novinara.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Uznemirila me je izjava Stefanovića

Izvor: Beta Video, 11.Jan.2016

BBEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović nije želeo da otkrije identitet novinarke koja je navodno praćena i radnika MUP-a koji je podneo prijavu jer, kako je rekao, želi da skrene pažnju javnosti sa pojedinaca na pojavu. "I mene i podnosioca prijave...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.