NOVOSTI SAZNAJU: Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2019, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NOVOSTI" SAZNAJU: Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini

Ugovaraju se detalji posete ruskog premijera našoj zemlji PREMIJER Rusije Dmitrij Medvedev govoriće na posebnoj sednici Skupštine Srbije, u nedelju 20. oktobra, u 15 časova - saznaju "Novosti". Drugi čovek Ruske Federacije dolazi u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944. godine, a tom prilikom će se obratiti i poslanicima. Sednici u čast Medvedeva, osim parlamentaraca, prisustvovaće i politički vrh naše zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i predstavnici diplomatskog kora. Prema našim saznanjima, prethodnica posete premijera Medvedeva već se nalazi u Beogradu zbog poslednjih priprema oko njegovog dolaska u našu zemlju. Domaćin gostu iz Rusije biće predsednica Vlade Ana Brnabić, a u organizaciju posete uključeni su i Predsedništvo i srpski parlament. Medvedev će imati i razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Pročitajte još - Medvedev ponovo u Beogradu? Sadašnji premijer Rusije bio je u našoj zemlji pre tačno 10 godina, kada je srpska prestonica obeležavala 65 godina od oslobođenja. Tada se obratio poslanicima kao prvi predsednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je naš zakonodavni dom bio prvi strani parlament u kojem je držao govor. U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi našeg naroda. - Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda - poručio je tada Medvedev.Foto D. MilovanovićOBILAZI I HRAM SVETOG SAVEČLANOVI ruskog i srpskog protokola dogovaraju se i o najsitnijim detaljima posete, kao i šta će sve Medvedev obići. Na "mapi" će gotovo izvesno biti i Hram Svetog Save koji se završava zahvaljujući sredstvima koje je odobrio predsednik Rusije Vladimir Putin. Više miliona evra, za finalno ukrašavanje enterijera svetinje, izdvojila je ruska kompanija "Gaspromnjeft".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novosti: Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini Srbije

Izvor: B92, 12.Okt.2019

Beograd -- Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovaće u posetu Beogradu, povodom 75. godišnjice oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu,..On će, između ostalog, govoriti u Skupštine Srbije u nedelju, 20. oktobra, pišu Novosti...Toj sednici parlamenta u čast Medvedeva će, osim parlamentaraca,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.