NIKOLIĆ: NIJE BILO RAZGOVORA O IZBORIMA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: NIJE BILO RAZGOVORA O IZBORIMA

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da sa predstavnicima vladajuće koalicije nije razgovarao o datumu raspisivanja parlamentarnih izbora, ali da očekuje da će razgovarati do 16. aprila, za kada je planiran miting te stranke u Beogradu.

"Ni o čemu se nismo dogovarali, niti smo se dogovorili", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je Nikolić u parlamentu komentarišući pisanje beogradskih medija da će izbori biti održani 18. decembra i dodao da je "jako loš potez ako je licitiranje sa datumima održavanja izbora pokušaj da se umanji snaga mitinga" naprednjaka.

Nikolić je rekao da o datumu raspisivanja izbora treba da se dogovore dve najjače stanke, u interesu građana Srbije, odnosno da bi o datumu trebalo da razgovara sa predsednikom DS Borisom Tadićem, a ne sa medijima.

"Očigledno je da i jedni i drugi moraju da popuste da bi došlo do rešenja, ali izbori sigurno neće biti u 2012. godini", istakao je on.

Nikolić je dodao da je tokom posete komesara za proširenje EU Štefana Filea rekao da će političko delovanje naprednjaka biti usmereno tako da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i da su zbog toga spremni na dogovore, ali to podrazumeva i da druga strana "siđe sa oblaka na zemlju i vidi kakva je realnost Srbije".

"Ostajemo otvoreni da 16. aprila održimo miting, koji će biti podrška dogovoru ili će da dovede do odlučivanja kada će biti vanrednih parlamentarnih izbora", dodao je Nikolić.

Lider naprednjaka rekao je da bi valjalo otkriti ko je izvor informacije da će izbori biti održani 18. decembra.

Na pitanje novinara da li je moguća koalicija SNS i DS, Nikolić je odgovorio "ne mislim da bi to bilo dobro".
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.