NATO najavljuje novo smanjenje snaga na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2009, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO najavljuje novo smanjenje snaga na Kosovu

GRAČANICA - Komandant južnog krila NATO admiral Mark Ficdžerald izjavio je danas da će u narednih šest do

12 meseci Severnoatlantska alijansa smanjiti svoje prisustvo na Kosovu.

"Odluka ministara odbrane zemalja članica NATO je da broj vojnika KFOR-a bude manji od 10.000", rekao je Ficdžerald nakon razgovora sa direktorkom Doma zdravlja u Gračanici Radom Trajković.

Admiral >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da će KFOR i dalje ostati posvećen stvaranju uslova za bezbedan život i da neće dozvoliti pogoršanje situacije.

"Na Kosovu postoje bezbednosne snage koje će brinuti o bezbednosti", rekao je admiral i naglasio da je veoma važno što su se srpski pripadnici Kosovske policijske službe ponovo vratili na posao.

Trajković je izjavila da je sa Ficdžeraldom razgovarala i o mogućnostima prelivanja terorističkih aktivnosti sa juga Srbije na Kosovo i obrnuto, kao i o procesu decentralizacije vlasti u pokrajini.

KFOR na Kosovu trenutno ima oko 14.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Admiral: Broj pripadnika KFOR-a biće smanjen

Izvor: EMportal, 21.Jul.2009

Komandant južnog krila NATO admiral Mark Ficdžerald izjavio je danas da će u narednih šest do 12 meseci Severnoatlantska alijansa smanjiti svoje prisustvo na Kosovu.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.