Izvor: B92, 28.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Daćemo informacije o municiji

Ohrid -- U NATO-u spremni da dostave sve informacije o municiji koja je korišćena za vreme bombardovanja 1999.

Portparol NATO-a Džejms Apaturaj izjavio je u Ohridu da je alijansa apsolutno spremna da te podatke da Vladi Srbije. "Problem je što su operacije izvodile pojedine države članice NATO-a. Ipak, informacije o upotrebljenoj municiji imaju ministarstva odbrane tih zemalja", rekao je Apaturaj.

On je odgovarao na pitanje novinara tokom foruma NATO-a, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas počeo u Ohridu.

Komentarišući bezbednosno stanje na Kosovu i njegovo eventualno pogoršavanje, Apaturaj je istakao je da su NATO i Kfor spremni da garantuju mir i bezbednost na Kosovu i u regionu.

"Glavni komandant Kfora, general Ronald Kater, i njegove snage u celini su spremni i odlučni da održe mir i bezbednost. Spremni su na sve i imaju plan za svaku situaciju", precizirao je Apaturaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.