NATO: Daćemo informacije o municiji

U NATO-u spremni da dostave sve informacije o municiji koja je korišćena za vreme bombardovanja 1999.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2007.

19:31

Default images

Portparol NATO-a Džejms Apaturaj izjavio je u Ohridu da je alijansa apsolutno spremna da te podatke da Vladi Srbije. "Problem je što su operacije izvodile pojedine države članice NATO-a. Ipak, informacije o upotrebljenoj municiji imaju ministarstva odbrane tih zemalja", rekao je Apaturaj.

On je odgovarao na pitanje novinara tokom foruma NATO-a, koji je danas počeo u Ohridu.

Komentarišući bezbednosno stanje na Kosovu i njegovo eventualno pogoršavanje, Apaturaj je istakao je da su NATO i Kfor spremni da garantuju mir i bezbednost na Kosovu i u regionu.

"Glavni komandant Kfora, general Ronald Kater, i njegove snage u celini su spremni i odlučni da održe mir i bezbednost. Spremni su na sve i imaju plan za svaku situaciju", precizirao je Apaturaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: