Vučić: Potvrđeno, stiže Si Đinping VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 13:37

Vučić: Potvrđeno, stiže Si Đinping VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije priredio je za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike svečanost u Vili Mir, povodom obeležavanja lunarne Nove godine.

Tokom svečanosti, javnosti su se obratili Aleksandar Vučić i ambasador Kine.

Predsednik Srbije zahvalio se kineskim prijateljima na saradnji i razumevanju, čestitavši im lunarnu Novu godinu. Kineski ambasador se, s druge strane, zahvalio predsedniku Srbije što je i pored svih obaveza, odvojio vreme za svečanost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obeležavanja kineske nove godine.

Koristim ovu prilikom da izrazim svoju najdublju zahvalnost za ovaj gest, rekao je kineski ambasador.

Okupljenima se najpre obratio predsednik Srbije, rekavši da za dobre želje nikad nije kasno i da danas upućuje najlepše čestitke za napredak Kine.

"Uvereni smo da će vaša zemlja u godini drvenog Zmaja nastaviti putem napretka... Za dalje jačanje saradnje naše dve zemlje je od izuzetnog

značaja i potpisani sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Vučić i zahvalio se Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Vučić je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

On je naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni. Hvala vam za sve. Mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunardonog javnog prava, uvek ćete imati od nas.

Još jednom dobrodošli i srećna vam Nova godina, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Dobio sam potvrdu da će Srbiju ove godine posetiti Si Đinping

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanosti koju je u Vili Mir priredio za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga, povodom obeležavanja lunarne Nove godine, da je dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju posetiti predsednik Kine Si Đinping.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.