N1: Joksimović odbila hrvatske novinare; Ministarka: Nisam htela da im udovoljim, dobacivali su mi i vikali!

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

N1: Joksimović odbila hrvatske novinare; Ministarka: Nisam htela da im udovoljim, dobacivali su mi i vikali!

Mediji u Zagrebu preneli su da je ministarka za evropske integracije Srbije, Jadranka Joksimović, koja učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji, odbila danas da da izjavu hrvatskim novinarima.

Ministarka Joksimović objašnjava, međutim, da nije odbila izjavu za hrvatske medije, već da nije htela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

FOTO: Tanjug/Milan Romanjuk >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Novinare je, kako navodi izveštač zagrebačke N1 televizije, zanimao njen komentar na incident koji je nedavno u Skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj i odluka Hrvatske da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je nameravao da prisustvuje komemoraciji jasenovačkih žrtava.

Ministarka Joksimović, navodi N1, odbila je da im udovolji.

FOTO: Tanjug/Milan Romanjuk

Joksimović potvrđuje da nije htela da im "udovolji", odnosni da im izađe u susret i govori o nečemu izvan konteksta sastanka na kojem danas učestvuje.

"Očigledno je da suština poteza pomenutih hrvatskih novinara jeste podmetanje i provokacija", kaže Joksimović za Tanjug.

"Oni su puni agresivnog naboja, presretali su me, dobacivali mi i vikali, a ja sam, uprkos tome, pristojno odgovorila", dodala je srpska ministarka.

Precizirala je da nije hrvatskim novinarima odbila da da izjavu o Samitu, već samo nije htela da govori o odnosima sa Hrvatskom, jer to, ističe, nije bila tema Samita.

Ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović izjavila je danas da Briselski sporazum između Beograda i Prištine mora biti implementiran u najskorijem roku, naročito kada je reč o Zajednici srpskih opština. Inače, Joksimović je danas učestvovala u radu Samita o procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi gde je govorila na sesiji "Buduća saradnja u Jugoistočnoj Evropi".

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Da se sekiram što me napada zagrebački N1 ili beogradski N1? Koga to briga!" Vučić o medijima, Šešelju, Hrvatskoj, Nišu...

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ne treba da se obazire na napade medija, te da nema šta da komentariše navode da je odbila da da izjavu hrvatskim novinarima..."Nemam šta da kometarišem. Šta je briga za to. To što je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.