Da se sekiram što me napada zagrebački N1 ili beogradski N1? Koga to briga! Vučić o medijima, Šešelju, Hrvatskoj, Nišu...

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se sekiram što me napada zagrebački N1 ili beogradski N1? Koga to briga!" Vučić o medijima, Šešelju, Hrvatskoj, Nišu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ne treba da se obazire na napade medija, te da nema šta da komentariše navode da je odbila da da izjavu hrvatskim novinarima.

"Nemam šta da kometarišem. Šta je briga za to. To što je napadaju neki mediji, pa šta, to je posao da je napadaju. Mene napadaju svaki dan po ceo dan, pa da se sekiram što me napao zagrebački N1 ili beogradski N1. Koga to briga", >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kaže Vučić za Pink.

Pitao je i šta drugo mediji da rade.

"Jeste videli nekad naslovnu stranu Miškovićeveg vremena ili naslovnu stranu Miškovićevog, Ćulibrkovog i Ðilasovog NIN-a a da nije napala direktno mene ili nekog najgorim lažima, neistinama i izmišljotinama, jeste videli neki dan na nekoj od televizija ili najvećem kablovskom provajederu, pa šta, ne razumem, da kukam, da se žalim svaki dan? Neka rade svoj posao, šta me briga", naveo je Vučić.

Mediji u Zagrebu preneli su da je ministarka za evropske integracije Srbije, Jadranka Joksimović, koja učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji, odbila danas da da izjavu hrvatskim novinarima.

Ministarka Joksimović objašnjava, međutim, da nije odbila izjavu za hrvatske medije, već da nije htela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne može uporediti incident u Jasenovcu koji je, kaže, višestruko teži, strašniji i opasniji od onoga što je Vojislav Šešelj u saopštenju SRS rekao da se dogodilo u parlamentu pirlikom posete hrvatske delegacije, a što niko nije video, ni čuo.

Upitan o odnosima sa Zagrebom i izjavi hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da nju ne zanimaju recipročne mere već dijalog, te da je malo zabrinuta zbog odnosa Beograda i Zagreba, Vučić kaže da je on veoma zabrinut.

"Uvek sam se trudio da budem objektivan, evo već 80 dana nisam rekao negativnu reč, nismo mi zabranjivali njihovim ministrima zato što nam se njihove izjave ne sviđaju da uđu u Srbiju", rekao je Vučić.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sve ovo, kaže, imamo jer je SRS nešto saopštila, što niko niti je video niti zna, niti je čuo da se dogodilo.

"Zbog saopštenja SRS ste sve ovo napravili. Da nije malo previše, da niste malo nervozno ili ishitreno reagovali? Mi mirno reagujemo, čekamo vreme, nikoga ne vređamo. Moje pitanje je hoće li biti podignut spomenik Alojziju Stepincu u Zrinu, hoće li biti ili neće biti", pita Vučić.

Upitao je da li je podizanje spomenika Stepenicu u Dvoru na Uni, u uvek većinskoj srpskoj opšitni, razumno i da li je to prijateljski čin prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, prema Srbima uopšte, jer su "pod ustaškom kamom i pod ustaškim režimom stradali mnogi Srbi iz svih delova nekadašnje Jugoslavije".

"Mislite da je to manje važna stvar od tog Šešeljevog saopštenja? Milsim da su tu onda neke stvari ozbiljnije poremećene", primetio je Vučić.

Poručio je i da je Srbija uvek spremna za dijalog, ali neko mora i da želi da vas čuje, i da vas sasluša.

"Spremni smo da Hrvate saslušamo, ali nismo oduševljeni ni Barišićem, ni Budakom, ni Stepincem, ni njihovim veličanjem, ni Blajburgom, a neću da govorim s kim sve na njihovoj politickcoj sceni nismo oduševljeni, prosto spuštao bih se na jedan nivo na kojem neki od njih vole da budu a u koji prosto ne želim da zagazim", kaže Vučić.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za grad Niš najviše urađeno, da se grade putevi i pruge, da je stiglo šest fabrika u taj grad, izgrađen Klinički centar i poručio da svako može da govori šta hoće, ali da to jesu činjenice.

Vučić je nakon sastanka sa predsednicom Vlade Rumunije Vjorikom Danćilom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom, u razgovoru sa novinarima rekao da mu se čini da ni za "Titovo vreme", niti za poslednjih 20 godina nije se toliko pozitivnih stvari dogodilo u Nišu.

"I mogu oni da govore o meni šta god hoće, i ko god hoće da govori šta hoće. Jesu li ovo činjenice ili nisu - ja mislim da jesu i vide ih svi ljudi koji u Nišu žive", rekao je Vučić.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Na konstataciju i pitanje novinara da ga deo opocicije "napada" zbog niškog aerodroma poručio je neka oni rade svoj posao.

"Neka oni svoj posao rade, oni su pokazali da do sada ništa nisu uspevali da urade valjano, tako da se uopšte ne sekiram zbog toga. Neka oni rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Naše je da gradimo Srbiju, a oni neka nas napadaju", dodao je Vučić.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da bude prisutna na Samitu EU - Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja, jer ne bi bilo dobro da zemlja ne bude prisutna na skupu na koji dolaze najmoćniji evropski lideri, te dodao da će se sa premijerkom Anom Brnabić dogovoriti ko će predstavljati Srbiju.

"Ja sam dobio poziv, da sačekamo još malo. Sešću sa Anom (Brnabić) da se dogovorimo, ali mi moramo da budemo prisutni, bilo bi suludo da ne budemo", rekao je Vučić za TV Pink u Bukureštu.

"Mislite da je dobro za Srbiju da tamo budu i Angela Merkel i Emanuel Makron i svi najvažmiji evropski lideri, a da Srbija ne bude?", primetio je on.

Kako je rekao, postoje manji sastanci na kojima ne mora da se prisustvuje, i na kojima može da se "isteruje formalnost", ali da se to ne može kada dolaze najmoćniji evropski lideri od kojih nam zavise ekonomija, politička budućnost...

"Da kažete - ne možemo? Španija to sebi može da dozvoli, jer je u klubu, Srbiaj nije u klubu. Srbija mora da radi na svom razvoju", rekao je Vučić.

Ukazao je da Srbija mora da razvija ekonomiju, da napreduje, razmišlja kako će da raste BDP, a da smanjuje dug, nezaposlenost, ali i kako će politički sebe da osigura i da ima što više investicija, da bi građani živeli bolje.

Predsednik Srbije je istakao da skup u Sofiji organizuju premijer i predsednik Bugarske Bojko Borisov i Rumen Radev, da će doći sve evropske zemlje i da ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj i kažemo da nas to ne interesuje, iako su oni nas podržavali na svakom mestu i na različite načine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.