Moguć novi sporazum u humanitarnoj sferi Rusije, Azerbejdžana i Jermenije

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2020, 15:38

Moguć novi sporazum u humanitarnoj sferi Rusije, Azerbejdžana i Jermenije

Ministri odbrane Jermenije i Rusije David Tonojan i Sergej Šojgu razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i dogovorili su se da, ukoliko bude neophodno, potpišu trilateralni sporazum sa Azerbejdžanom u humanitarnoj sferi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Jermenije.
„Ministri su razgovarali o operativnoj situaciji u Nagorno-Karabahu, kao i o aktuelnim pitanjima vezanim za prisustvo ruskim mirovnjaka u tom području. Ministar odbrane Jermenije zahvalio je ruskom kolegi za brzo i efikasno raspoređivanje mirovnog kontigenta, kao i za organizaciju procesa vraćanja tela poginulih vojnika, ratnih zarobljenika i talaca i nestalih“, navodi se u saopštenju. Posebna pažnja je posvećena humanitarnoj situaciji u Nagorno-Karabahu. „Ministar odbrane Jermenije podržao je formiranje ruskog humanitarnog centra u Nagorno-Karabahu koji će se baviti povratkom izbeglica, obnavljanjem civilne infrastrukture, potragom za telima poginulih, zarobljenih i nestalih, kao i koordinacijom rada različitih organizacija u humanitarnoj sferi. Dogovoreno da se, u slučaju potrebe, potpiše trilateralni sporazum između Ministarstava odbrane Jermenije, Rusije i Azerbejdžana u humanitarnoj sferi“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Jermenije.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.