Izvor: Blic, 14.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Iduće nedelje o nastavku pregovora sa socijalistima

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je danas da će predsedništvo te partije u ponedeljak ili utorak doneti definitivnu odluku o tome da li će nastaviti ili prekinuti pregovore o formiranju vlade sa socijalistima.



"Ta odluka će biti poznata početkom nedelje. Mislim da ima dovoljno vremena da koalicija oko SPS da jasan odgovor na naše predloge i analize", rekao je Mladenović novinarima kod Ruskog cara, gde su radikali, narodnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i socijalisti započeli akciju prikupljanja potpisa za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda pre 14. jula.

Portparol DSS je dodao da je njegov stranački kolega Zoran Lončar jučerašnjom ocenom da je SPS "nepouzdan partner" izrekao jasan stav koalicije DSS-NS i da on "nema tu šta da doda".

"Što se tiče Beograda dogovor je čvrst. Na gradskom nivou, SPS je potpuno pouzdan partner", rekao je Mladenović.

Upitan da objasni svoju raniju izjavu da dogovora na gradskom nivou neće biti ako radikali, socijalisti i narodnjaci ne budu napravili vladu, Mladenović je rekao da je ta izjava stavljena u drugačiji kontekst.

"Ja sam jasno rekao da nisam siguran da ukoliko na centralnom nivou ne može da se formira koalicija, da će te koalicije na lokalnom nivou ostajati u svim slučajevima", kazao je Mladenović.

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić rekao je da ima lično poverenje u koalicione partnere na nivou Beograda i dodao da mu je trebalo nekoliko dana da se sa njima dogovori o formiranju gradske vlade.

"Sasvim sam siguran da ćemo vlast (u Beogradu) preuzeti i nadam se da će to biti pre 14. jula", rekao je Vučić, koji je i kandidat koalicije radikala, narodnjaka i socijalista za gradonačelnika Beograda.

Govoreći o pregovorima tih partija na republičkom nivou, Vučić je kazao da je uveren da su razgovori dobro rešenje i da se u njima može doći do kompromisa.

"Nikada ne treba zatvarati vrata razgovorima. Naravno, nikada ne treba preći ni određenu crtu eventualnog poniženja", rekao je Vučić.

Funkcioner SPS Aleksandar Antić nije želeo da komentariše pregovore koji se odvijajnu na republičkom nivou, ali je naveo da je jasno da pravljenje koalicije na nivou republike ne zavisi isključivo od SPS. On je rekao je koalicija na nivou grada zavisila isključivo od SPS-a i da se tu stranka jasno opredelila.

"Tamo gde ne zavisi samo od SPS moramo da imamo ozbiljne konsultacije unutar koalicije oko SPS-a", rekao je Antić i dodao da unutar SPS ne postoje podele kada je reč o formiranju vlade na republičkom nivou.

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski ponovo je zatražila od predsednika Skupštine grada Beograda da preinači odluku o zakazivanju konstitutivne sednice gradskog parlamenta za 14. jul.

"Niko nema pravo da Beograd smatra svojim partijskim resursom za namirivanje svojih partijskih sponzora i partijske birokratije", rekla je Filipovski.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DSS će ubrzo doneti odluku o pregovorima sa SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2008

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da će predsedništvo te partije u ponedeljak ili utorak doneti definitivnu odluku o tome da li će nastaviti ili prekinuti pregovore o formiranju vlade sa socijalistima..."Ta odluka će biti poznata početkom nedelje....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.