Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Alimpiću, kršiš zakon

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović optužio je danas predsednika Skupštine grada Beograda Zorana Alimpića da je zakazivanjem konstitutivne sednice gradskog parlamenta za 14. jul prekršio zakon.

"Alimpić je najgore prekršio zakon svojom odlukom i to predstavlja direktno ugrožavanje institucija sistema i ugrožavanje demokratskog poretka i ne postoji ni jedan razlog kojim se može opravdati takva odluka", kazao je Mladenović agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beta.

On je pozvao Alimpića da konstitutivnu sednicu "održi" do 6. juna "i na taj način stvari vrati u okvir zakona i demokratske procedure". Mladenović je dodao da bi, ukoliko konstitutivna sednica ne bude održana do 6. juna, to značilo da Demokratska stranka svoju vlast brani nedemokrstskim sredstvima. "Nijedna vlast nije vredna toga da se krši zakon i ruši demokratski poredak", poručio je Mladenović.

Kako je novinarima ranije rečeno u CeSID-u, rok za sazivanje konstitutivne skupštine je 15 dana po objavljivanju konačnih izbornih rezultata, a taj rok u Beogradu ističe 6. juna.

Alimpić je konstitutivnu sednicu novog saziva skupštine grada zakazao za 14. jul tvrdeći da zakonski rok ističe 23. jula, dok Mladenović smatra da je poslednji datum za to 6. jun.

Kako je objavljeno na zvaničnoj prezentaciji grada Beograda, rok za konstituisanje gradske skupštine je dva meseca od dana objavljivanja rezultata izbora, a pod konstituisanjem se smatra izbor Verifikacione komisije koja treba da potvrdi mandate novoizabranih odbornika, izbor sekretara i predsednika skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.