Mitinzi u Hrtkovcima neće biti dozvoljeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitinzi u Hrtkovcima neće biti dozvoljeni

Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.

"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar.

Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.

Tužilaštvo nastavlja istragu o slučaju "Savamala"

Stefanović je izjavio da Tužilaštvo nastavlja istragu u svim pojedinostima koje se tiču slučaja "Savamala".

"Mi smo odgovorili na pitanja Tužilaštva, podneli smo krivične prijave protiv onih u policiji za koje je tužilaštvo utvrdilo da su imali propuste u radu.", reko je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara sa kakvim podacima policija raspolaže posle dve godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Stefanović je zaključilo da Tužilaštvo nastavlja istragu u vezi sa tim slučajem.

Rušenje Savamali se dogodilo u izbornoj noći 24. aprila 2016.

Bez sukoba Šešelja i obezbeđenja u parlamentu

Stefanović je izjavio da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između Vojislava Šešelja i predstavnika policije u Skupštini.

"Tamo se uopšte nije nalazilo pet, šest ljudi, već jedan čovek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija gde je policiji uručena donacija iz Nemačke.

Šešelj je juče novinarima u Skupštini rekao da se prilikom gaženja hrvatske zastave u parlamentu "rvao" sa pet pripadnika obezbeđenja.

Stefanović kaže, da se nikakav fizički sukob nije dogodio, a da ulaz u zgradu Narodne skupštine, u delu gde se to navodno dogodilo, nije pokriven kamerama i da zato nema snimka.

"Za sve što se događa kada je policija umešana postoje službene beleške. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", istakao je Stefanović.

Nemačka donirala MUP-u 20 vozila za graničnu policiju

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima.

Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.

Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.

Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio, da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.

On je ukazao da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša...

"Trudimo se da budemo pouzdan partner i da Srbija bude zemlja na koju se može računati u borbi protiv terorizma i pranja novca", rekao je Stefanović.

Ditman je još jednom istakao odličnu operativnu saradnju između MUP Srbije i Nemačke.

"Imamo bliske političke odnose i sve je to deo naše podrške Srbiji na putu ka EU", rekao je Ditman i dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policiji u borbi protiv ilegalnih migracija.

Ditman je rekao da je Srbija godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija.

"Borba protiv ileganih migracija, trgovina narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma su veliki izazovi koje samo zajedno možemo da savladamo. Saradnja između organa policije dve zemlje u savladavanju tih izazova pokazala se veoma dobrom tokom prethodnih godina i želimo tu saradnju da inteziviramo", poručio je Ditman.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.