Stefanović: Bez okupljanja u Hrtkovcima

Izvor: RTS, 20.Apr.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bez okupljanja u Hrtkovcima

Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je ministar Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će MUP dozvoliti održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političkih skupova u tom mestu.

"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar novinarima u Palati "Srbija" gde je sa ambasadorom Akselom Ditmanom potpisao Protokol o primopredaji 20 vozila za graničnu policiju.
Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.
Lider radikala Vojislav Šešelj juče je na konferenciji za medije ponovio da je Srpska radikalna stranka ponosna na svoj miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.
Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka najavile su zatim da će na isti dan u Hrtkovcima održati kontramiting ukoliko MUP ne zabrani okupljanje radikala.
"Bez sukoba Šešelja i obezbeđenja u parlamentu"
Ministar Stefanović je izjavio da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između Šešelja i predstavnika policije u Skupštini.
"Tamo se uopšte nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima.
Šešelj je juče novinarima u Skupštini rekao da se prilikom gaženja hrvatske zastave u parlamentu "rvao" sa pet pripadnika obezbeđenja.
Stefanović je naveo da se nikakav fizički sukob nije dogodio, a da ulaz u zgradu Narodne skupštine, u delu gde se to navodno dogodilo, nije pokriven kamerama i da zato nema snimka.
"Za sve što se događa kada je policija umešana postoje službene beleške. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", istakao je Stefanović.
Ministar je izjavio da Tužilaštvo nastavlja istragu u svim pojedinostima koje se tiču slučaja "Savamala".
"Mi smo odgovorili na pitanja Tužilaštva, podneli smo krivične prijave protiv onih u policiji za koje je Tužilaštvo utvrdilo da su imali propuste u radu", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara sa kakvim podacima policija raspolaže posle dve godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Bez okupljanja u Hrtkovcima

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2018

BEOGRAD - Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda...

Nastavak na Nezavisne Novine...

ZABRANJENO: Policija ne da skupove u Hrtkovcima

Izvor: Mondo, 20.Apr.2018

Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Tako neće biti ni mitinga SRS, ni kontramitinga LSV i DS...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država...

Nastavak na Mondo...

Stefanović: Policija neće dozvoliti okupljanja u Hrtkovcima, nije bilo sukoba Šešelja sa obezbeđenjem u Skupštini

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2018

Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.