Zabrana skupova U Hrtkovcima

V. M.

20. 04. 2018. u 11:04

Ministar policije poručio da neće biti dozvoljeni mitinzi radikala, LSV i DS planirani za 6. maj. Stefanović: Sačuvaćemo red, građani mogu biti spokojni. Šešelj: Dolazimo bez obzira na odluku

Забрана скупова У Хртковцима

POLICIJA neće dozvoliti održavanje mitinga radikala u Hrtkovcima 6. maja, kao ni kontramiting koji su za isti dan najavili LSV i DS - rekao je u petak ministar unutraših poslova Nebojša Stefanović. Lider SRS Vojislav Šešelj, međutim, tvrdi da MUP nema pravo da zabrani skup i najavljuje da će radikali, bez obzira na odluku, ići u Hrtkovce.

Šešelj je ranije najavio da će SRS održati miting u vojvođanskom mestu u kojem je, na isti dan 1992, održao govor zbog kojeg je u Hagu osuđen za podsticanje na progon Hrvata. Ligaši i demokrate su potom kazali da će održati kontraskup ukoliko radikalsko okupljanje ne bude zabranjeno.

- Više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana - rekao je u petak Stefanović. - Građani mogu da budu mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini. Neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja.

DOBACIVANjE ZBOG "OLUJE" POSLANIK Samostalne demokratske srpske stranke u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac prekinuo je u petak svoje izlaganje u parlamentu zbog dobacivanja desničarskih poslanika. On je u svom izlaganju, u okviru rasprave o izboru tužioca, rekao da niko nije odgovarao za zločine protiv Srba u "Oluji" i "Bljesku". Na to je deo poslanika počeo da dobacuje, pa je Pupovac prekinuo govor.

Još se nije slegla ni prašina zbog incidenta koji je lider radikala izazvao u Skupštini, kada je, nakon što je gazio zastavu te zemlje, psovao delegaciju Hrvatske predvođenu predsednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da situacija u vezi sa "slučajem Šešelj" postaje sve "bizarnija". Ona je rekla da ne zna šta više Srbija može da uradi u vezi sa tim, ali da je naša zemlja spremna da nastavi dijalog sa Hrvatskom.

Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je u petak da nema načina da kazni Šešelja za nešto što je radio ispred parlamenta, niti ima neki dokaz za to.

ZAŠTO NIJE KAŽNjEN MIRO BULj?

KOMENTARIŠUĆI Jandrokovićevu odluku da prekine posetu Beogradu, Gojkovićeva je u petak rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije prekinuo posetu Zagrebu u februaru, kada ga je na Markovom trgu presreo poslanik HDZ Miro Bulj, niti je taj poslanik, kako je rekla, kažnjen:

- Da vidimo na koji način su oni sankcionisali ponašanje poslanika Sabora, da to uzmemo za primer i da isto to uradi i Srbija - rekla je predsednica Narodne skupštine.

Bulj je tada pokušao da presretne Vučića na ulasku u Sabor, ali je, pošto ga je obezbeđenje zadržalo, uspeo samo da mu nešto dobaci. Vučić je tada zastao i odgovorio mu:

- Nisam se uplašio, mogu da odgovorim na svako pitanje.




Šešelj ne odustaje od mitinga 6. maja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Opaki

20.04.2018. 11:29

Ako se prijave na vreme, svako ima prava na okupljanje i proteste, i ne moze niko da zabrani. Zasto ne sprece gej paradu, koja izaziva najvise revolta kod gradjana? Jos zatvore pola grada

Анти Антифа

20.04.2018. 11:30

Ово је удар на демојратију и слободно изражавање грађана!!!

Deda Đoka

20.04.2018. 11:32

Kako druge partije mogu da organizuju svoja na ulicama Beograda uz prethodne najave? Kada može u Beogradu, može i u Hrtkovcima ili u bilo kojem gradu, mestu ili selu u Srbiji. Nemojte da budete Kolindini poltroni. Ni ona nije privodila, hapsila ili zabranjivala u svojoj državi kada su palili državnu zastavu Srbije ili kada su, u ektazi, lomili ćirilične table. Pustite ljude da organizuju svoj miting, kažu šta imaju da kažu i odu svako svojoj kući.

Jasenovac

20.04.2018. 11:38

Svako ima pravo da trazi okupljanje u svakom gradu. Nevidim razlog za cenzuru i zabranu? Da li se vracamo u komunizam i zabranjujemo neistomisljenike? Da li ce te uhapsiti Seselja sto je protiv ustaske drzave a niste pozvali ni na saslusanje Ugljanina koji non stop provocira i govori protiv drzave u kojoj zivi i dobija platu? Da ne kazem sta rade u Bujanovcu?

Maša

20.04.2018. 11:41

Dosta je bilo ispada i sukoba,nadam se da će se i ovi malo opametiti i pribrati.Mada mi se čini da se Šešelj lepo zabavlja.

Mirela

20.04.2018. 11:41

Tako je! Nema vise ovakvih protesta u Srbiji koji bi na bilo koji nacin vredjali nacionalne manjine koje zive na nasoj teritoriji.Mi zelimo da svi zivimo ravnopravno i da imamo ista prava.

Ђуро РСК

20.04.2018. 18:50

@Деки - То би било у духу политике актуелне власти ("добросуседски односи", "мир и стабилност у региону" и "нормализација односа" ради "пута без алтернативе")!

Hercegov Grad

20.04.2018. 12:05

Normalno, pa gde bi oni protiv svojih koalicionih partnera dozvolili Šešelju da održi govor u Hrtkovcima?!

rikoset

20.04.2018. 12:13

Ma seselj je primer pameti,mudrosti i napretka Srbije zato ga stitite branite - kakva prijava i hapsenje i izbacivanje iz skupstine .To je primer svim poslanicima kako da se u buduce ponasaju.Samo napred u EU.

JOVICA

20.04.2018. 12:14

Svi osuđujemo incident, naravno i predsednica parlamenta Maja Gojković,ali na žalost očigledno ne postoji način da se Šešelj kazni.

Zaliv.net

20.04.2018. 12:16

Zasto zabranjivati, bolje je to dopustiti i kontrolisati. Gradjani imaju pravo na miran skup, Seselj nije zlocinac jer su ga osudili za govor a ne za zlocine

Skupstina

20.04.2018. 12:50

Skupstina nije vise mesto gde su Srpski interesi predstavljeni.To je privatan klub za rasprodaju Srbije. Opozicije nema svi ste samo biznismeni u jednom velikom trgovackom centru za rasprodaju Srbije koju vi zovete Skupstina.Opozicija postoji i ona nema prava da se pojavljuje u Skupstini a jos manje na javnim medijima Sorosevima kome ste dozvolili da kontrolise Srbiju kao protiv uslugu za finansiraje pozicije i kako vi kazete opozicije.Hvala bogu da postoji internet i da nismo u mraku.

Maki

20.04.2018. 15:33

Kamere nisu pokrivle sve ispred skupštine,mrt vi ugao ,dali vi ljudi uopšte znate šta pričate,,zbog ove budale smo jednom išli u rat dali ste. i normalni.

anja

20.04.2018. 16:38

u potpunosti se slazem sa Ministrom Stefanovicem, a i verujem i ostali građani Srbije ...Narodu treba samo mir, dosta je ovakvih situacija....

"ЕУро крем"

20.04.2018. 19:59

Кроз Србију су марширали јобиковци, ханџаровци и терористи ОВБМП, у злогласним униформама и са антисрпским паролама и транспарентима. И? Да ли је неко хапшен? Ватрене антисрпске говоре држали су и Угљанин, Нишани, Мустафа, Зукорлић... И? Да ли је неко одговарао?

Стефан Зоран

20.04.2018. 20:05

@Maki Фрањо Туђман (брионски транскрипти): "СРБИ МОРАЈУ ДА НЕСТАНУ"! Је л' ти је ово довољно за неки паметнији закључак? (Историја јесте учитељица живота, али многи Срби, изгледа, нису ишли у школу)! А Шешељ ми се никада није допадао (ни ово што сада ради), али ван памети је рећи да су због њега (чак и Милошевића) Срби ишли у рат!

штагод

20.04.2018. 20:32

@anja: тако је,а најмирнији смо у Јасеновцу,шта ти мислиш као "већина грађана",а?:)

штагод

20.04.2018. 20:32

@anja: тако је,а најмирнији смо у Јасеновцу,шта ти мислиш као "већина грађана",а?:)