Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo značaj vinskog vinogradarskog sektora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2020, 16:47

Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo značaj vinskog vinogradarskog sektora

Ministarstvo poljoprivrede je prepoznalo značaj vinskog vinogradarskog sektora i zato je odlučno da u ovoj godini na ime podsticaja izdvoji tri puta više novca nego 2019. godine.

Javni poziv za subvencije namenjene podizanju novih zasada vinograda i investicija u opremu za vinarije je u toku i traje do 19 avgusta. Koliko su vinogradari obavšteni o aktuelnim konkursima pogledajmo u zapisu zabeleženom na fruškogorskim padinama.

Iskusnog vinogradara i vinara Jovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ačanskog iz sremskog sela Banoštor ovih dana smo zatekli na lepom i negovanom komadu vinograda , od ukupno 6 hektara koliko raspolaze, i sa kojih , uz veliko umeće, proizvodi najbolje sorte vina sa geografskim poreklom.

"Proizvodimo oko 60 hiljada litara vina, što iz sopstvenih vinograda što kupujemo…korona nam nije umanjila potražnju za vinom", kaže Jovan.

Prepoznatljivom fruškogorskom teroaru umnogome doprinosi i sunce sa Dunava koje svojom refleksijom dodatno obasjava vinograde. Zato je ovdašnje grodždje kvlitetno, slasno, izbalansiranih kiselina što mu daje posebnost.

Ovaj vrsni vinogradar je ujedno i član Udruženja proizvodjača groždja i vina sa oznakom geografskog porekla - Srem Fruška gora. Ističe da od udruženja koje je osnovano 2015. ima višestruku korist a jedna od njih jeste i sticanje vinske etikete koja je ključni detalj u prepoznavanju sadržaja u boci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.