Ministar Vulin: Mi smo došli i doći ćemo uvek da budemo sa svojim narodom i žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori

Izvor: Večernje novosti, 11.Feb.2020, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vulin: Mi smo došli i doći ćemo uvek da budemo sa svojim narodom i žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori

Mi smo tražili od nadležnog ministarstva Crne Gore da da odgovarajuću dozvolu našoj delegaciji ,tražili smo to još u petak, rekao je ministar odbrane - Sve što se desi u Hrvatskoj, pre ili kasnije se desi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama, evo tako smo dočekali da je i u Crnoj Gori srpska uniforma, izgleda, pretnja, i srpska uniforma ne sme da se vidi. Nisam siguran da neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama da ne bi mogla da se pojavi ovde, ali izgleda, kad je srpska, onda je ona problem i sve što je srpsko, uvek je probem – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je danas položila venac i prisustvovala pomenu u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije koji je ubijen pre 20 godina u atentatu u Beogradu. - Mi smo tražili od nadležnog ministarstva Crne Gore da da odgovarajuću dozvolu našoj delegaciji ,tražili smo to još u petak, a u ponedeljak, negde oko 14.30 nam je rečeno da je sve u redu i da će biti onako kako smo tražili, a onda su negde oko 21.30 pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš, uniforma ne može. I na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture . Evo, drago mi je da smo saznali zašta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori i saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovde problem – da zabranjuje srpsku uniformu – naglasio je ministar Vulin. Pročitajte još - Milo stopama Hrvata: Tražili da naši oficiri skinu uniforme! Verujem, dodao je ministar Vulin, da su se nadali da zbog toga delegacija neće doći i odustati od puta i da su se ponadali da na današnji dan ministar odbrane Srbije, sa delegacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije neće biti na ovom mestu. - Mi smo hteli da dođemo, da budemo sa srpskim narodom, da podsetimo na našeg ubijenog prijatelja i našeg ubijenog sunarodnika Pavla Bulatovića i zato smo došli. A samo da znate, ovde se nalazi i general Milovanović, pukovnik Mimović, pukovnik Ranković i pukovnik Zogović i možete ih obući kako hoćete, to su srpski generai i srpski pukovnici, to su srpski oficiri. Tako da, ako je bilo do toga da ne dođemo – mi smo došli i doćićemo uvek da budemo sa svojim narodom. Žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude ovde. Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori, ali sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da utima savet od Hrvata – zaključio je ministar Vulin.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin: I u Hrvatskoj su, kao danas u Crnoj Gori, zabranjivali srpsku uniformu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2020

KOLAŠIN - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da mu je žao što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i podsjetio da su i u Hrvatskoj zabranjivali srpskim kadetima da dođu u uniformama i odaju počast jasenovačkim žrtvama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.