Mihajlovićeva: Protesti - pokušaj slabljenja Srbije pred pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 10:07

Mihajlovićeva: Protesti - pokušaj slabljenja Srbije pred pregovore

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije slučajno što se protesti dešavaju u vreme kada Srbija vodi teške pregovore o KiM i kada bi trebalo da bude jaka i ujedinjena.

Gostujući na TV Hepi, Mihajlović je kazala da se vide i inspiratori i opozicione političke partije koje bi, navodi, da se naslone uz grupu građana, ali i huligana koji napadaju institucije.

"Država je jaka i izboriće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa nasiljem", poručila je Mihajlović.

Kada je reč o KiM, ministarka je istakla da bez dogovora i pregovora teško se mogu napraviti dalji koraci i rešenje i da je snaga predsednika Aleksandra Vučića što je pitanje Kosova vratio za pregovarački sto.

Mihajlović je podsetila da je vladajuća stranka dobila 60 odsto podrške građana i da je nedopustivo da oni koji su bili za bojkot izbora, kao i oni koji su ostali ispod cenzusa, danas žele da budu u vlasti.

“Srbija je demokratska država, vlast se osvaja na izborima, a vaninstitucionalne vlasti nema nigde. I pored ogromne podrške koju smo dobili, napada se država i predsednik Republike kao najistureniji", navela je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade istakla je da protesti prethodnih dana ruše ugled Srbije i u pogledu priliva novih investicija i ekonomskog razvoja, a pre svega zdravstvenoj bezbednosti, te da će sva ova okupljanja doći na naplatu kada je broj zaraženih u pitanju.

"Zdravstveni kapaciteti su popunjeni, medicinski radnici su umorni, jer oni od marta rade, i to je konstantan umor koji nije lako ni fizički izdržati. Hajde da im kao društvo pomognemo, da pokažemo humanost i solidarnost sada kada je to najpotrebnije", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradnja 1.000 stanova u Beogradu za vojsku i policiju do 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020

Izgradnja 1.000 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Zemunu kod "Lakat krivine" biće završena do kraja 2021. ili početkom 2022, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović...Ministarka je tokom obilaska radova rekla da je pokrenula inicijativu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mihajlović: "Gradilišta NISU ZATVORENA, ali kriza neće trajati samo ove godine"

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nijedno gradilište u Srbiji nije zatvoreno i da na današnji dan, samo na velikim infrastrukturnim projektima, radi 5.700 radnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.