Mihajlović: Nije slučajno što se protesti održavaju u vreme teških pregovora o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2020, 10:56

Mihajlović: Nije slučajno što se protesti održavaju u vreme teških pregovora o Kosovu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da se protesti širom zemlje dešavaju u situaciju u kojoj država vodi "teške pregovore o Kosovu" i kada je potrebno jedinstvo i dodala da tako nešto nije slučajno.

U izjavi za televiziju Hepi, Zorana Mihajlović je rekla da se vide i inspiratori i opozicione političke partije koje bi da se naslone iz grupu građana, ali i huligani koji napadaju institucije.

"Država je jaka i izboriće se sa nasiljem... >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbija je demokratska država, vlast se osvaja na izborima, a vaninstitucionalne vlasti nema nigde. I pored ogromne podrške koju smo dobili, napada se država i predsednik Republike kao najistureniji. Tragično je sve to", rekla je ona.

Potpredsednica Vlade istakla je da protesti prethodnih dana ruše ugled Srbije i u pogledu priliva novih investicija i ekonomskog razvoja, a pre svega u zdravstvenoj bezbednosti, te da će sva ta okupljanja doći na naplatu kada je broj zaraženih u pitanju.

"Zdravstveni kapaciteti su popunjeni, medicinski radnici su umorni, jer oni od marta rade, i to je konstantan umor koji nije lako ni fizički izdržati. Hajde da im kao društvo pomognemo, da pokažemo humanost i solidarnost sada kada je to najpotrebnije", dodala je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.