Izvor: B92, 22.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Samo zlonamerni kritikuju ovlašćenja policije

Solun -- Ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović smatra da samo zlonamerni kritikuju šira ovlašćenja policije korišćena tokom vanrednog stanja. Mihajlović je za B92 rekao da je iz Evropske unije i od zemalja iz regiona dobijena odlučna podrška za mere i rezultate koje je policija ostvarila za proteklih mesec i po dana. "Niko nije imao primedbe na vanredno stanje, imali smo zvaničnu podršku Evropske unije i svih naših kolega, misija OEBS-a je ostvarila uvid u sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vanrendog stanja i čuli smo da nisu konstatovali nikakva značajnija kršenja ljudskih prava i sloboda, tako da to nije nigde tema, sem možda kod nekog zlonamernog, pre svega nekoga ko bi to iskoristio za neku domaću političku ili drugu zloupotrebu", rekao je Mihajlović.

Povodom najave ukidanja vanrednog stanja, Mihajlović je rekao da će, ukoliko i dalje bude postojala podrška Vlade i javnosti, policija nastaviti odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala. "Mislimo da su ova postojeća zakonska rešenja koja imamo vezano za borbu protiv organizovanog kriminala dovoljna, i da će nam omogućiti da tu borbu uspešno završimo, naravno, ako budemo i dalje imali podršku građana i vlade na tom planu, a u to ne sumnjami ne želim da sumnjam", rekao je Mihajlović.Ministar unutrašnjih poslova Srbije učestvovao je na skupu o "Borbi protiv organizovanog kriminala" u jugoistočnoj Evropi, koji je u Solunu organizovalo grčko predsedništvo EU. Mihajlović je tom prilikom rekao i da će, posle preduzetih mera, Srbija biti zemlja bez organizovanog kriminala i bez ratnih zločinaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.