Mesić: Zaoštravanje odnosa mi se ne može staviti na teret

Izvor: Blic, 31.Jan.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Zaoštravanje odnosa mi se ne može staviti na teret

Komentarišući odnose sa Srbijom posle njegove izjave da bi poslao vojsku u slučaju referendum o otcepljenju Republike Srpske od BiH, odlazeći predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je danas da se njemu "zaoštravanje ne može staviti na teret".

On je podsetio da se zalagao da svi odgovorni za ratne zločine odgovaraju, kao i za bude otklonjena mržnja među narodima.

Mesić je ponovio da je priznanje Kosova bilo "priznanje realiteta", dodavši da Hrvatska mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ima korektne odnose sa Kosovom kao i sa svim drugim državama, a ocenio je i da je pravo Srbije da ne prizna Kosovo ako to ne želi.

Odlazeći hrvatski predsednik je rekao i da će uskoro u javnost dospeti afera o novcu koji je zarađen prilikom kupovine oružja 90-ih godina.

"Neću previše da govorim da ne ugrozim istragu, ali uskoro će na videlo da izađe novi slučaj o osam miliona zamračenih evra iz razdoblja trgovine oružjem u Hrvatskoj", izjavio je Mesić gostujući na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

On je dodao da misli da ljudi koji su povezani s tim slučajem više nisu u politici. Mesić je kazao da podržava državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića, koji se, kako je kazao, angažovao i u aferi s novcem koji je putem stotina računa "iscureo" iz Hrvatske. On je rekao da je Švajcarska nedavno poslala dokumente o novom slučaju, odnosno o "osam zamračenih miliona evra", koji bi, kako je istakao, mogli da budu vraćeni u Hrvatsku jer nisu potrošeni.

Mesić će, nakon dva predsednička manadata, 18. februara ove godine predati dužnost novom predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.