Izvor: B92, 25.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović razgovarao s Pauelom

Njujork -- Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da je od državnog sekretara SAD Kolina Pauela dobio uveravanja da će biti ubrzan postupak normalizacije trgovinskih odnosa dve zemlje. Posle razgovora s Pauelom u sredu u Njujorku, Marović je rekao da je zamolio Vladu SAD da obezbedi uslove za normalizaciju trgovinskih odnosa i dodao da je ovaj bio "začuđen" kada je obavešten da SCG i SAD još nisu normalizovali te odnose. Prema rečima Marovića, taj proces je "zastao" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Senatu SAD.

Marović je rekao i da je s Pauelom razgovarao o učešću SCG u međunarodnim mirovnim misijama, dodajući da je Pauela obavestio o tome da su u toku pripreme jednog broja vojnika SCG da se pridruže jednoj međunarodnoj mirovnoj misiji, ali nije precizirao o kojoj misiji je reč, navodeći da je realno da Vojska SCG počne učešće u međunarodnim mirovnim misijama u prvom delu 2004. U razgovoru s Pauelom bilo je reči i o tome da se preduzeća iz Srbije i Crne Gore priključe obnovi Iraka, o saradnji SCG s Haškim tribunalom i o stanju na Kosovu. "Pauel je izrazio zadovoljstvo zbog najnovijih odluka Kontakt-grupe koje se tiču početka dijaloga o Kosovu", rekao je Marović navodeći da je u razgovoru istakao da će pomoć i uticaj SAD u tom procesu biti "nezaobilazni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.