Četvrtak, 25.09.2003.

08:58

Marović razgovarao s Pauelom

Izvor: Beta

Default images
Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da je od državnog sekretara SAD Kolina Pauela dobio uveravanja da će biti ubrzan postupak normalizacije trgovinskih odnosa dve zemlje. Posle razgovora s Pauelom u sredu u Njujorku, Marović je rekao da je zamolio Vladu SAD da obezbedi uslove za normalizaciju trgovinskih odnosa i dodao da je ovaj bio "začuđen" kada je obavešten da SCG i SAD još nisu normalizovali te odnose. Prema rečima Marovića, taj proces je "zastao" u Senatu SAD.

Marović je rekao i da je s Pauelom razgovarao o učešću SCG u međunarodnim mirovnim misijama, dodajući da je Pauela obavestio o tome da su u toku pripreme jednog broja vojnika SCG da se pridruže jednoj međunarodnoj mirovnoj misiji, ali nije precizirao o kojoj misiji je reč, navodeći da je realno da Vojska SCG počne učešće u međunarodnim mirovnim misijama u prvom delu 2004. U razgovoru s Pauelom bilo je reči i o tome da se preduzeća iz Srbije i Crne Gore priključe obnovi Iraka, o saradnji SCG s Haškim tribunalom i o stanju na Kosovu. "Pauel je izrazio zadovoljstvo zbog najnovijih odluka Kontakt-grupe koje se tiču početka dijaloga o Kosovu", rekao je Marović navodeći da je u razgovoru istakao da će pomoć i uticaj SAD u tom procesu biti "nezaobilazni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: