Marinković: Vučić doprineo poboljšanju odnosa Srbije i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2020, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinković: Vučić doprineo poboljšanju odnosa Srbije i SAD

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, izjavio je danas da je od dolaska na mesto predsednika Srbije Aleksandar Vučić učinio velike napore kako bi si odnosi između država poboljšali, uključujući i sa SAD.

On je u emisiji "Stav" TV O2 naglasio da se "Srbija isto ponaša i priča u Moskvi, Pekingu i Briselu i Vašingtonu" .

"Aleksadar Vučić je napravio odličan potez time što je uspostavio vezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s potpredsednikom SAD Majkom Pensom. Na nama je da svojim jasnim stavovima branimo nacionalne interese, ne prihvatam podele na republikance i demokrate da su jedni za, a drugi protiv Srbije.Mi moramo više da radimo, nama je potrebno više prijatelja u Predstavničkom domu, da u svim institucijama investiramo, kako bismo lobirali za sopstvene interese", dodao je Marinković.

On je istakao da se Srbija danas tretira kao pouzdan partner u regionu, i podsetio da su odnosi Srbije i SAD prethodnih godina bili turbulentni, ali da su se od dolaska Donalda Trampa na mesto predsednika, oni poboljšali.

Rekao je da je "cilj Kongresa srpsko-američkog prijateljstva da odnosi prerastu u strateško partnerstvo između Srbije i SAD.

"Najvažniji cilj Kongresa u prethodnoj godini bio je da se privuku američke investicije, kako bi se napravila pozitivna klima u poslovanju i dao pozitivan primer ostalim zemljama koje žele da ulažu. Konkretna saradnja uz očuvanje nacionalnih interesa strategija je Kongresa srpsko-američkog prijateljstva", rekao je Marinković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.