Izvor: Blic, 19.Nov.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: U Srbiji nema mesta za ratne zločine

Svi znamo ko su Ratko Mladić, Goran Hadžić, ali da li znamo ko su žrtve - zapitala je ministarka pravde Srbije Snežana Malović na međunarodnoj konferenciji o uticaju međunarodnih krivičnih sudova na postupke pred nacionalnim sudovima.

- Safet Fejzić imao je 17 godina kada su ga, zajedno sa još četiri njegova vršnjaka, ubili „Škorpioni" u Trnovu 1995. godine. Ružica Markobašić bila je trudna kada je 1991. godine ubijena na Ovčari pucnjem u stomak. Mehudin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Alić i Izudin Alagić najmlađe su identifikovane žrtve Srebrenice. Imali su 14 godina svaki kada su ubijeni 11. jula 1995. Miroslav Metodijević ubijen je u podrumu internata u Gnjilanu na način neprihvatljiv ljudskom umu - navela je ministarka pravde.

Ona je napomenula da su Srbija i Hrvatska razmenile 28 predmeta o ratnim zločinima i da će sa BiH uskoro biti potpisana sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći. Ministarka je podsetila da u Srbiji ima 106 osoba optuženih za ratne zločine i da je pokrenuto više od 100 istraga, pa je zaključila da „Srbija jasno pokazuje da u njoj nema mesta za ratne zločince".

- Ljubitelji Mladića i Hadžića šalju poruku da su spremni da žrtvuju našu decu zarad zločina za koje su ova dvojica i njihovi saborci osumnjičeni - rekla je ministarka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.