Malmstrom: Srbija dobrodošla da podnese kandidaturu za EU

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malmstrom: Srbija dobrodošla da podnese kandidaturu za EU

Švedski ministar za evropska pitanja Sesilija Malstrom poručila je iz Brisela, gde je u toku dvodnevni sastanak šefova diplomatija Evropske unije, da je Srbija dobrodošla da zatraži status kandidata za članstvo u EU.

Malstrom je, medjutim, istakla da Vlada u Beogradu prethodno mora da ispuni bitne "tehničke uslove", poradi na reformama i sačeka na važnu odluku o ukidanju viza prema EU Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Malstrom je objasnila i da sama kandidatura >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za članstvo mora naići na visok stepen saglasnosti kod zemalja članica EU, preneo je britanski radio.

Ona je, obraćajući se novinarima posle jučerašnjeg sastanka, potvrdila da Švedska kao predsedavajuća EU želi novi zamah u pridruživanju Zapadnog Balkana.

Više članica Unije, uključujući Švedsku, u poslednje vreme podvlače da se mora naći rešenje za snažnije pridruživanje Srbije EU, preneo je Bi-Bi-Si.

Malstrom i evropski komesar za proširenje Oli Ren su ocenili da je to bitan korak napred za Hrvatsku, ali i za proces pridruživanja celog Zapadnog Balkana Uniji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.