Makron: Zaprepašćen sam sličnošću između vremena u kojem živimo i razdoblja između dva rata

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Zaprepašćen sam sličnošću između vremena u kojem živimo i razdoblja između dva rata

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je trenutna situacija u Evropi slična onoj iz tridesetih godina prošlog veka, ističući da se tome mora odupreti.
„Zaprepašćen sam sličnošću između vremena u kojem živimo i razdoblja između dva rata“, rekao je francuski predsednik u intervjuu za francuski list „Uest Frans“, na marginama posete izložbi posvećenoj Žoržu Klemensou, francuskom predsedniku s početka 20. veka. „Vidimo da se u Evropi podeljenoj zbog straha, zatvaranja u nacionalizam i posledica ekonomske krize, gotovo sistematski opet javlja sve ono što je obeležavalo život Evrope od završetka Prvog svetskog rata do krize 1929. godine“, istakao je Makron. „Moramo to da imamo na umu, da budemo razumni i da znamo kako tome da se odupremo, s demokratskom i s republikanskom odlučnošću“, rekao je francuski predsednik. On se za proslavu stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata priprema tako što posećuje mesta velikih bitaka na severu i na istoku Francuske. Velika proslava stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu biće održana 11. novembra u Parizu, a ceremoniji će prisustvovati oko 100 svetskih lidera.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.