Maduro: U SB UN-u smo odneli veliku pobedu uz pomoć Rusije, Kine i drugih država

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro: U SB UN-u smo odneli veliku pobedu uz pomoć Rusije, Kine i drugih država

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je izjavio da administracija SAD sprema invaziju na Venecuelu. „Američka imperija je napravila plan invazije na Venecuelu uz pomoć trojanskih konja i predstavnika desničarskih snaga koji su izdajnici“, rekao je venecuelanski lider tokom govora pred pripadnicima vojske.
Maduro je dodao da američke vlasti nisu prestale sa pokušajima izvođenja državnog udara u Venecueli. „Imperija (SAD) je odlučila da izvede puč uz pomoć pete kolone koja se nalazi na našoj teritoriji“, naglasio je on. Venecuelanski predsedik je istakao da je uz pomoć uspešne diplomatije u SB UN njegova država održala lekciju SAD o njihovim pokušajima da izvedu državni udar u Bolivarskoj Republici. Maduro je zahvalio Rusiji i Kini na podršci. „U SB UN-u smo odneli veliku pobedu uz pomoć Rusije, Kine i drugih država“, poručio je predsednik Venecuele.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: „SAD ne samo da stoje iza državnog udara, nego ga i vode“ - ministar spoljnih poslova Venecuele

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2019

Izvor: Vostok / RT Venecuela je svesna da SAD zapravo vode napore da se sa vlasti svrgne predsednik Maduro, ali je spremna da sedne sa pregovarački sto s opozicijom koju podržava Zapad i da bi to mogla da uradi „za pola sata“, rekao je ministar spoljnih poslova Venecuele u intervjuu ta RT. Uzvraćajući...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.