MUP: Ispred kuće Bogunovića zapaljeno malo trave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Ispred kuće Bogunovića zapaljeno malo trave

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da je Policijskoj upravi u Novom Sadu - Policijska stanica Bač u subotu prijavljeno da je ispred kapije kuće T. B. zapaljena manja količina suve trave.

Policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj, Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci na dalje postupanje dostavila izveštaj o ovom događaju, zaključuje se u saopštenju MUP.

Demokratska stranka zatražila je danas od nadležnih organa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da otkriju i sankcionišu osobe koje su u noći između subote i nedelje "pokušale da podmetnu požar u kući bivšeg predsednika opštine Bač i šefa odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u lokalnoj skupštini Tomislava Bogunovića".

U saopštenju pokrajinskog odbora DS se naglašava da je ispred porodične kuće Bogunovića, u vreme dok su ukućani spavali, podmetnut požar i da je taj događaj prijavljen policiji.

"Osim direktnih počinilaca, DS očekuje od nadležnih organa da otkriju i nalogodavce, organzatore i sve one koji stoje iza ovog napada, jer, imajući u vidu da je Tomislav Bogunović 12 godina bio predsednik opštine i da je i danas šef najveće odborničke grupe u Skupštini opštine, a da je politička situacija u Baču zbog nemogućnosti Srpske napredne stranke da skupi dovoljan broj odbornika za rad lokalne skupštine izuzetno napeta i složena, neophodno je utvrditi da li je ovaj vandalski čin politički motivisan", navodi se u saopštenju DS.

U toj stranci su poručili i da stranačka knjižica ne sme nikome biti zaštita od krivične odgovornosti.

"Ukoliko se pokaže da incident ima političku pozadinu, ovaj slučaj, za razliku od svih drugih u kojima su članovi DS bili žrtve bahatosti i političke borbe koja se vodi na necivilizacijski način, mora biti razrešen", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka, dodaje se, nikada neće nasilje prihvatati kao vid političke borbe, i samo jake i nezavisne institucije i državni organi koji ne rade po partijskom nalogu mogu biti garancija da ono to neće i postati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ispred kuće čelnika DS u Baču zapaljeno malo trave

Izvor: Akter, 15.Sep.2014

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da je policiji u Baču prijavljeno da je ispred kapije kuće T.B. iz tog mesta zapaljena "manja količina suve trave".."Policija je izašla na lice mesta, obavila uvidjaj i Osnovnom javnom tužilašstvu u Bačkoj Palanci dostavila izveštaj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.