Stići će im preporučenom poštom! Srbija Hrvatima šalje spisak 20.000 ubijene dece u Jasenovcu!

Izvor: BKTV News, 02.Maj.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stići će im preporučenom poštom!" Srbija Hrvatima šalje spisak 20.000 ubijene dece u Jasenovcu!

Na pokušaje relativizacije ustaških zločina i revizije istorije Srbija će uskoro odgovoriti slanjem imena 20. 000 dece koja su ubijena u Jasenovcu i drugim koncentracionim logorima u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata.

To je potvrdio za "Večernje novosti" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić kaže i da će spisak žrtava u Zagreb da pošalje preporučenom poštom.

"I ranije sam to planirao da uradim, ali kad god rešim da dostavim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << spisak određenom minsitru oni ga smene. Tako je bilo i kad sam hteo da bivšem šefu hrvatske diplomatije Štiru posaljem listu ubijene dece. Ali ovoga puta će im stići preporučena posta", rekao je Dačić.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Bandić

On je naglasio da bi hrvatski zvaničnici bar iz osećanja počasti za žrtve morali da ćute, a ne da traze neke nove istrage poput predsednice Kolinde Grabar Kitarović koja se založila za formiranje međunarodne komisije za utvrđivanje broja žrtava u Jasenovcu, najozloglasenijem logoru smrti.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je danas da Hrvatska neće povući ambasadora iz Srbije nakon što je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim u Srbiji, ali je ipak uputio uvredljive reči na račun srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić Zagrebu šalje imena 20.000 dece ubijene u Jasenovcu

Izvor: RTS, 02.Maj.2018

Na pokušaje relativizacije ustaških zločina i revizije istorije Srbija će uskoro odgovoriti slanjem imena 20.000 dece koja su ubijena u Jasenovcu i drugim koncentracionim logorima u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata, potvrdio je za "Večerenje novosti" ministar spoljnih poslova Ivica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.