MANJE PARA U POKRAJINSKOJ KASI Skupština Vojvodine usvojila budžet za 2016.

Izvor: Blic, 29.Dec.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MANJE PARA U POKRAJINSKOJ KASI Skupština Vojvodine usvojila budžet za 2016.

Poslanici Skupštine AP Vojvodine danas su na sednici usvojili budžet pokrajine za 2016. godinu koji iznosi 57,8 milijardi dinara, što je za 4,7 milijardi manji od budžeta za 2015.

Na toj sednici poslanici vladjuće koalicije su ukazivali da je budžet nedopustivo mali i da je za takvo umanjenje budžeta kriva Vlada Srbije koja se "oglušila o Ustav Republike Srbije ne poštujući odluku da sedam procenata republičkog budžeta pripada pokrajini".

Pokrajinski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bojan Pajtić je, obraćajući se poslanicima, rekao da je budžet za 2016. najmanji u poslednjih šest godina i zapitao se "kome je potrebna pokrajinska administracija koja je onemogućena da utiče na bilo šta".

Poslanica LSV Maja Sedlarević rekla je da republička vlada pokrajini Vojvodini duguje ukupno 240 milijardi dinara i podsetila je da je LSV najavila da će Ustavnom sudu podneti žalbu zbog toga što se ne poštuje odluka o garantovanih sedam odsto koji pripadaju pokrajinskom budžetu.

Predstavnici opozicionih stranaka optuživali su pokrajinsku vladu da je kriva za "niz afera koje su se dešavale godinama unazad i kojima je budžet Vojvodine oštećen za ogromne iznose".

Od ukupno 57,8 milijardi, koliki je bužet pokrajine za 2016. godinu, transferna sredstva iz republičkog budžeta su 35,5 milijardi, a ostatak čine ustupljeni i namenski prihodi u iznosu od 11,1, odnosno 5,9 milijardi dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.