Izvor: B92, 21.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luković i još 43 osobe optužene za ubistvo premijera

Beograd -- Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu za organizovanje ubistva bivšeg premijera Srbije i druga krivična dela protiv bivšeg komandanta specijalne jedinice policije Milorada Lukovića i još 43 osobe, saopštilo je u četvrtak Republičko javno tužilaštvo. U saopštenju se navodi da je 18 lica optuženo za udruživanje radi neprijateljske delatnosti, dok je 15 lica neposredno optuženo za ubistvo bivšeg premijera Zorana Đinđića i terorizam.

Republičko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javno tužilaštvo, takođe, saopštilo je da je 39 osoba optuženo za zločinačko udruživanje, dok će 14 ljudi odgovarati za tri otmice i druga krivična dela. Neki od optuženih odgovaraće za više krivičnih dela.

Bivši savetnik za bezbednost bivšeg predsednika SRJ Rade Bulatović oslobođen je krivične odgovornosti na osnovu, kako se u saopštenju navodi, "odgovarajućih zakonskih razloga", dok je u slučaju predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, iz istog razloga, izvršeno razdvajanje postupka. Republičko javno tužilaštvo predalo je celokupan predmet Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i predložilo mu da jednom broju okrivljenih sudi u odsustvu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.