Lukašenko: Vlast nikada neće pasti, a s njima ćemo izaći na kraj

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020, 13:41

Lukašenko: Vlast nikada neće pasti, a s njima ćemo izaći na kraj

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da se već radi na trećoj verziji obnovljenog Ustava, prenosi Sputnik Belorusija, rekao je Aleksandar Lukašenko tokom sastanka sa zaposlenima u Zavodu za proizvodnju traktora u Minsku. Napomenuo je da su mu već ponuđene dve verzije Ustava, ali da ih je odbio jer se malo razlikuju od sadašnjeg. „Dođite, sednite i radićemo na Ustavu“, rekao je Lukašenko. Prema njegovim rečima, nova verzija Ustava može sadržavati odredbe koje predviđaju reorganizaciju ovlašćenja. Takođe je izrazio spremnost da deli svoja ovlaštenja, „ali ne pod pritiskom ili na ulici“. On je dodao da vlast u Belorusiji nikada neće pasti i, iako su neki ljudi stekli utisak da je već „pala“ i da uopšte ne postoji, treba da se strpe. „Oni su ljude otrovali društvenim mrežama. I neki su stekli utisak da je gotovo, da je vlast pala, da nema vlasti. Vlast nikada neće pasti. Vi me poznajete. A s njima ćemo izaći na kraj. Prosto se treba strpeti“, poručio je Lukašenko. Neredi u Belorusiji bili su provocirani da bi vlasti koristile vojsku, dodao je Lukašenko. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko spreman da preda ovlašćenja: "Nisam svetac" VIDEO

Izvor: B92, 17.Avg.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da se radi na trećoj verziji obnovljenog Ustava...On je dodao da je spreman da preda svoja ovlašćenja nakon usvajanja Ustava na referendumu...Treba nam novi Ustav. Predložili su mi dve verzije. Odbacio sam ih jer se malo razlikuju od aktuelne....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.