Lukašenko: U vreme spoljnog pritiska bez presedana, Belorusija je dobila široku podršku svojih tradicionalnih saveznika

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2020, 11:50

Lukašenko: U vreme spoljnog pritiska bez presedana, Belorusija je dobila široku podršku svojih tradicionalnih saveznika

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko izjavio je da su Rusija i Kina pružile podršku njegovoj zemlji u uslovima neviđenog spoljnog pritiska na Belorusiju.
„U vreme spoljnog pritiska bez presedana, Belorusija je dobila široku podršku svojih tradicionalnih saveznika. Najopipljiviju pomoć u ovim teškim vremenima dobili smo od Rusije, Kine i drugih država. Time smo se još jednom uverili da se prijatelji prepoznaju u nevolji“, rekao je Lukašenko na sednici o spoljnopolitičkim pitanjima. Tokom sednice vlade Lukašenko je izneo aktuelna pitanja, govoreći o daljem razvoju odnosa sa Rusijom i Kinom i primeni postignutih sporazuma dogovorenih na sastancima na najvišem nivou i tokom poseta ruskih zvaničnika Belorusiji ove godine.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.