Lokalni izbori u CG: U devet od 11 opština pobedio Đukanović

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori u CG: U devet od 11 opština pobedio Đukanović

U deset crnogorskih opština i Golubovcima, kao zasebna izborna opština u okviru Podgorice, danas se održavaju izbori. Prema prelimanarnim rezultatima u devet od 11 opština, pobedio je DPS Mila Đukanovića. U Podgorici osvojio 47,9 odsto glasova.

Prema podacima Centra za demorkatsku tranziciju (CDT), sa 100 odsto obrađenih podataka, koalicija Za dobro građana Podgorice - Milo Đukanović ima 47,9 odsto glasova, odnosno 32 mandata u gradskom parlamentu.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pet opština stranka Mila Đukanovića osvojila je natpolovičnu većinu, i to u Danilovgradu, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, dok je najubedljiviju pobedu sa više od 60 odsto osvojenih glasova DPS ostvario u Šavniku.

Najviše glasova stranka vlasti osvojila je i u Kolašinu, Baru i Golubovcima.

U Rožajama, prema preliminarnim rezultatima Centra za monitoring i istraživanje, apsolutnu većinu imaće Bošnjačka stranka, dok u Plavu najviše glasova osvojile su Socijaldemokrate Ivana Brajovića.

Na izborima je, kako prenosi RTCG, biračko pravo ostvarilo 64,2 odsto birača.

Biračka mesta su otvorena jutros u 7 sati, a zatvorena su u 20 sati.

Pravo glasa na lokalnim izborima ima 306 hiljada birača, što je skoro polovina ukupnog broja.

Samo u Podgorici pravo glasa ima 130 hiljada birača, što je četvrtina ukupnog biračkog tela.

Pored Podgorice, lokalni izbori se održavaju u Bijelom Polju, Pljevljima, Kolašinu, Baru, Danilovgradu, Žabljak, Plavu, Šavniku i Rožajama.

Tužilaštvo: Ispitujemo navode o fizičkom obračunu

Crnogorsko tužilaštvo ispituje navode o fizičkom obračunu na biralištu u Podgorici, tokom današnjeg glasanja na lokalnim izborima, potvrdjeno je Tužilaštvu.

"Pokrenut je izviđaj, vrše se određene provere i policiji je dat nalog da izvrši provere kako bi se utvrdile sve važne činjenice", navela je za RTCG Danka Ivanović Đerić iz Osnovnog tužilaštva.

Koalicija Demokrata i Građanskog pokreta "URA" objavila je ranije danas da su pripadnici vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) napali odbornike i aktiviste te koalicije u podgoričkom naselju Konik, nakon što su navodno evidentirali "izborne nepravilnosti".

DPS se oglasila optužbom da koalicija Demokra i URA "pokušava da nanese štetu izbornom procesu i da 'provocira' aktiviste te partije s ciljem da izazove što veći broj incidenata u Podgorici".

Koalicija Demokrata i URE jedan je od najozbiljniji konkurenata vladajućoj DPS na izborima za odbornike u glavnom gradu Crne Gore.

Izbore nadgledaju domaće nevladine organizacije CEMI i CDT, koje su osudile incident u Podgorici.

CEMI je pozvao političke partije i njihove aktiviste da se uzdrže od nasilnog ponašanja i da osude bilo koji vid nasilja tokom izbornog procesa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENA BIRALIŠTA U CRNOJ GORI: Grđani Podgorice i 9 opština biraju odbornike

Izvor: Kurir, 27.Maj.2018

Građani deset crnogorskih opština, među kojima i najveća - Podgorica, danas biraju predstavnike u lokalnim skupštinama.

Nastavak na Kurir...

CRNOGORCI BIRAJU: Danas lokalni izbori u Podgorici i deset opština

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2018

Pravo glasa ima 306.722 građana..U glavnom gradu Crne Gore Podgorici i u deset opština danas se održavaju lokalni izbori...Biračka mesta su otvorena od sedam do 20 sati, a RTCG prenosi podatke Centra za demokratsku tranziciju da je do osam sati u Podgorici glasalo 3,2 odsto birača, u Kolašinu 4,2...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.