Linta: EK da pošalje jasnu poruku Hrvatskoj zbog ustaškog pozdrava

Izvor: Blic, 02.Mar.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: EK da pošalje jasnu poruku Hrvatskoj zbog ustaškog pozdrava

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je danas na Evropsku komisiju da pošalje "jasnu poruku" vladi Hrvatske da zvanično odbaci dokumenat u kome stoji da se ustaški pozdrav „Za dom spremni" ipak može koristiti u odredjenim situacijama.

"Neprihvatljivo je i strašno da vlada Hrvatske podržava dokumenat Komisije za suočavanje sa prošlošću, koji je suprotan njenom Ustavu i vrednostima EU, koji daje mogućnost brojnim udruženjima branitelja, političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partijama desne orijentacije ili pevaču Marku Perkoviću Topmsonu da mogu u svakoj prilici da koriste ustaški pozdrav "Za dom spremni" sa obrazloženjem da odaju poštovanje braniteljima", naveo je Linta.

U Hrvatskoj, konstatuje Linta, nema političke volje da se donesu zakonske odredbe kojima bi se zabranila i oštro kažnjavala upotreba fašističkih i nacističkih simbola, kao što su "U", „Za dom spremni", "Za dom i poglavnika" i brojni drugi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"EK da pošalje jasnu poruku HR zbog ustaškog pozdrava"

Izvor: B92, 02.Mar.2018

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na Evropsku komisiju da pošalje "jasnu poruku" vladi Hrvatske...Linta je apelovao da EK poruči Hrvatskoj da zvanično odbaci dokumenat u kome stoji da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" ipak može koristiti u određenim situacijama..."Neprihvatljivo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.