Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libanska vlada predložila parlamentu usvajanje novog izbornog zakona

Libanska vlada podržala je novi izborni zakon i uputila ga parlamentu na usvajanje i tako utrla put za parlamentarne izbore koji su dva puta odloženi tokom protekle godine.

Na današenjoj sednici vlade na kojoj je taj zakon podržan mandat sadašnjeg parlamenta je produžen za 11 meseci do 6. maja 2018, kada se planira glasanje.

Parlament je izabran na četiri godine 2009, ali se njegov mandat produžavao dva puta zbog zabrinutosti za bezbednost i građanskog rata u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << susednoj Siriji koji se prelivao u Libanu u nekoliko navrata.

Libanski premijer Saad Hariri je pohvalio novi izborni zakon, označivši ga "istorijskim dostignućem". Saglasnost o tom zakonu postignuta je uoči okončanja mandata parlamenta 20. juna. Time je izbegnuta nova politička kriza u zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.