Izvor: Blic, 11.Dec.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov sutra stiže u Beograd

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov boraviće sutra u bilateralnoj poseti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima, dok će u utorak prisustvovati sastanku Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Očekuje se da će Lavrov sa zvaničnicima Srbije razgovarati pre svega o bilateralnim odnosima, ali i razmeniti mišljenje o regionalnim pitanjima i globalnoj situaciji u svetu.

Lavova će sutra po dolasku u Beograd na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikola Tesla dočekati prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, a potom će uslediti sastanci sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon razgovora sa Nikolićem i Vučićem, Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položiće vence na groblje Oslobodilaca Beograda. Lavrov će se popodne u Palati Srbije sastati sa Dačićem.

Šef ruske diplomatije će u utorak prisustvovati ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju kojoj Srbija predsedava, na kome će biti predstavnici 12 zemalja, kao i pet ministara spoljnih poslova.

Dačić je uoči posete rekao da je dolazak Lavrova u Beograd od izuzetnog političkog značaja izrazivši očekivanje da će to biti jedan korak dalje u razvoju odnosa dve zemlje.

On je kazao i da između Srbije i Rusije nema otvorenih pitanja, kao i da Rusija pridaje veliki značaj odnosima sa Srbijom koji su, kaže, veoma dobri a karakterišu ih visok nivo međusobnog poverenja, prijateljstva i podrške kada je reč o najvažnijim političkim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni.

Ruski ambasdor Aleksandar Čepurin kaže da je poseta Lavrova Srbiji redovna i isplanirana, tako da će u središtu biti tri osnovne teme - razmatranje globalne situacije, regionalnih pitanja i bilateralni odnosi, a da je posetu uskladio sa sastankom ministara spoljnih poslova Crnomorske ekonomske inicijative.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić i Lavrov: Fokus saradnje Srbije i Rusije na ekonomiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2016, 07:20

Jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo bi da bude privredna saradnja, istakao je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, a ruski ministar je naglasio da se Rusija neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije...Kako je saopšteno iz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.