Lavrov: Rusija računa na novog predsednika Irana

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2013, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija računa na novog predsednika Irana

27.06.2013. -

Rusija smatra da će za vreme mandata predsednika Irana Hasana Rohanija pozitivan trend u pregovorima sa „šestorkom“ međunarodnih posrednika biti učvršćen, izjavio je ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov u razgovoru sa novinarima. Ministar je naglasio da je Teheran izrazio spremnost da razgovara o uslovima, pod kojima se može dogovoriti o ograničenju obogaćivanja uranijuma na 20%.“Vreme je da se na kraju reši iranski nuklearni problem – podvukao je Lavrov.

„Na dnevnom redu je priprema Konvencije o pravnom statusu Kaspijskog mora“ – rekao je diplomata.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Nemoguće je odrediti datum konferencije o Siriji

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2013

27.06.2013. -..Jasno je da još uvek ne vidimo mogućnosti da predložimo konkretan datum održavanja konferencije o Siriji „Ženeva 2“, prvenstveno zato jer opozicija generalno nije spremna da učestvuje bez prethodnog postavljanja uslova“ – izjavio je danas ministar spoljnih poslova RF Sergej...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.