Lalić: Nikom od pripadnika grupe nije pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela; Advokat kažnjen sa 100.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 09:47

Lalić: Nikom od pripadnika grupe nije pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela; Advokat kažnjen sa 100.000 dinara

U Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenm optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmicu i silovanje.

Odgovarajući na pitanja sudije, Lalić je rekao da on nikad nije video da je nekom pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela, dodajući da niko od pripadnika ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazao slabost.

Lalić je rekao da je optuženi Vlade Draganić bio zadužen za industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prvo je uključivao i isključivao u procesu mlevenja, a kasnije čistio i rasklapao.

Mašina je kako je kazao Lalić mogla i kosti da melje, a nakon tog procesa mašina je prvo čišćena vodom, zatim posipana sonom kiselinom ili varikinom, kao što je bila procedura i za celu skrivenu prostoriju.

Sudija je pitala Lalića i za prebijanje I.S, na šta je on rekao da ga je udario par puta drvenom drškom od lopate po cevanicama, navodeći da oštećenom "nije pukla ni koža".

Takođe, Lalić je rekao da su ga vođe grupe nakon ubistva Milana Ljepoje, pitale da li bi se bunio da podeli sa Milošem Budimirom kokain koji je poslao Radoje Zvicer kao nagradu za ovo ubistvo, jer Budimir nije učestvovao zbog korone, na šta je Lalić vođama rekao da nije problem.

Počela su pitanja punomoćnika oštećenih, a prva Laliću postavlja pitanja advokat Vesna Golubović, punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića.

Lalić: Miljković i Belivuk su potpuno različiti, Miljković je mnogo lukaviji

Okrivljeni-svedok Srđan Lalić rekao je danas u Specijanom sudu da nije smeo da se usudi da odbije neki zadatak vođa grupe Vejka Belivuka i Marka Miljkovića.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih, okrivljeni-saradnik je ispričao i da Belivuk ili Miljković potpuno različiti, te da Belivuk ima neku prirodnu harizmu, dok je Miljković mnogo lukaviji i povlači više poteza, a na pitanje ko je imao veći autoritet , Lalić nije odgovorio.

Naveo je i da su ove ove grupe ohrabrivale nasilje, kao i da on smatra da su Mirka Kojića i Ljubomira Lainovića ubili pripadnici zarad čiste finansijske koristi.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećene supruge Gorana Veličkovića, Lalić je rekao da je Belivuku bilo krivo zbog situacije sa Veličkovićem, kao i da je hteo da stupi u kontakt sa njim nakon što Veličković izađe iz zatvora.

Lalić je otkrio da su pripadnici grupe fotografije ubijenog Milana Ljepoje slali Radoju Zviceru, dodajući da su uglavnom Miljković i Belivuk slikali tela.

Punomoćnik oštećene porodice ubijenog Lazara Vukićevića postavljao je zatim pitanja Laliću, koji je rekao da je Vukićević ubijen jer je aktivno planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića, a pretučenog i kasnije ubijenog Vukićevića je fotografisao Miloš Budimir.

Budimir je kasnije slao te fotografije Belivuku i Miljkoviću, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori.

Lalić je zatim odgovrajući na pitanja punomoćnika majke Gorana Mihajlovića, rekao da je video fotografije Mihajlevićevog ugljenisanog tela, kao i fotografiju na kojoj se vidi da mu izlazi pena iz usta.

Grupa je prema Lalićevim rečima imala dva ili tri vozila marke "smart", jer može da se napravi dobra skrivena šupljina u podu.

Od Mihajlovića je grupa, kako je kazao Lalić, oduzela oružje i mašinu za tabletiranje koju je video u kući u Ritopeku, dok su od Mijalovićevog prijatelja uzeli pola kilograma kokaina.

Grupa je prema njegovom svedocenju, uvek tražila način da se ukloni telo ubijenog, jer je mnogo manji problem kada čovek nestane nego da bude izrešetan na ulici, jer to privlači pažnju policije i javnosti.

Otkrio je i da su vođe tokom planiranja ubistava prvo pokušavali žrtvu da namame ili otmu, a ukoliko to ne uspeju onda su ubijali na ulici, kao što je slučaj bio sa Ljubomirom Markovićem, koji je, kako tvrdi Lalić ubijen od strane ovog klana, na Lekinom brdu.

Odgovarajući na pitanja Lalić je rekao da je on "bekapovao" fotografije sa Miljkovićevog telefona, te da je bilo oko 3.500 fotografija različitog tipa.

Mihajlović je prema rečima Lalića, ubijen jer su vođe smatrale da je opasan i da je blizak "škaljarskom klanu".

Lalić je rekao da ova kriminalna grupa nije imala podršku bezbednosnih službi, zbog čega su morali sve pažljivo da rade i da uklanjaju dokaze.

Okrivljeni-saradnik je otkrio da je tokom svog učešća u ovoj grupi dobio ukupno 15,000 evra i kilogram kokaina od Zvicera posle ubistva Ljepoje, dodajući "znam da vama to zvuči neverovatno ali je tako".

Advokat Petrović kažnjen zbog remećenja reda u sudnici

Vladimir Petrović, advokat odbrane u slučaju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kažnjen je danas sa 100.000 dinara, zbog remećenja reda u sudinici Specijalnog suda u Beogradu.

Tokom suđenja, došlo je do prepirke između sudije i advokata Petrovića, koji je nezadovoljan odgovorima okrivljenog-saradnika Srđana Lalića i nereagovanjem sudije, tražio izuzeće sudskog veća, ali ga je ubrzo i povukao nakon konsultacije sa svojim klijentom.

Nakon što je Belivukov advokat Nikola Jerković postavio više pitanja o neprokretnoj i pokretnoj imovini Lalićevoj, među kojima i je i kuća u Kotoru, sudija je neka pitanja zabranila, advokat Vladimir Petrović se pobunio, a sudija mu je oduzela reč.

Miljković je zatim citirao tačke zakona i naveo da je Lalić sporazumom obavezan da priča o svim krivičnim delima.

Advokat Petrović je ustvrdio da sudija ima duple standarde, nakon čega ga je ona kaznila novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara, zbog remećenja reda u sudinici.

Odgovarajjći na pitanja advokata Jerkovića, Lalić je naveo da je u Barseloni bio 10-ak dana i da je bio u magacinu i video drogu koja je kasnije transportovana u Nemačku, a za to je, kazao je, bio zadužen Luka Živanović.

Lalić je, na pitanje advokata da li je bilo moguće da se neki član grupe bez znanja vođa klana mogao samostalno baviti prodajom narkotika, odgovrio "teško".

Govoreći o trgovini drogom, Lalić je naveo da je tokom saradnje sa Radojem Zvicerom bilo do 10 pošiljki sa drogom u Beč i Prag, dodajući da njegova zarada nije bila u kontinuitetu ista, jer je "tržište droge nestabilno".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Belivuku; Lalić pominjao i Zvicera, škaljarce i 3.500 fotografija

Izvor: B92, 01.Dec.2022

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića...Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata u koloni od dve marice i šest automobila policije. Takođe, okrivljeni, koji se brane sa slobode,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.