Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 12:36

Svedočenjem Lalića nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi

U Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmicu i silovanje.
Odgovarajući na pitanja sudije, Srđan Lalić je rekao da on nikad nije video da je nekom pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodajući da niko od pripadnika ne bi pokazao slabost.
Lalić je rekao da je optuženi V. D. bio zadužen za industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prvo je uključivao i isključivao u procesu mlevenja, a kasnije čistio i rasklapao.
Mašina je, kako je kazao Lalić, mogla i kosti da melje, a nakon tog procesa prvo je čišćena vodom, zatim posipana sonom kiselinom ili varikinom, kao što je bila procedura i za celu skrivenu prostoriju.
Sudija je pitala Lalića i za prebijanje I. S., na šta je on rekao da ga je udario par puta drvenom drškom od lopate po cevanicama, navodeći da oštećenom "nije pukla ni koža".
Takođe, Lalić je rekao da su ga vođe grupe nakon ubistva Milana Ljepoje pitale da li bi se bunio da podeli sa M. B. kokain koji je poslao Radoje Zvicer kao nagradu za ovo ubistvo, jer M. B. nije učestvovao zbog korone, na šta je Lalić vođama rekao da nije problem.
Lalić je u Specijanom sudu rekao da nije smeo da se usudi da odbije neki zadatak vođa grupe Vejka Belivuka i Marka Miljkovića.
"Belivuk i Miljković potpuno različiti"Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih, okrivljeni-saradnik je ispričao i da Belivuk ili Miljković potpuno različiti, te da Belivuk ima neku prirodnu harizmu, dok je Miljković mnogo lukaviji i povlači više poteza, a na pitanje ko je imao veći autoritet , Lalić nije odgovorio.

Naveo je i da su ove grupe ohrabrivale nasilje, kao i da on smatra da su Mirka Kojića i Ljubomira Lainovića ubili pripadnici zarad čiste finansijske koristi.
Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećene supruge Gorana Veličkovića, Lalić je rekao da je Belivuku bilo krivo zbog situacije sa Veličkovićem, kao i da je hteo da stupi u kontakt sa njim nakon što Veličković izađe iz zatvora.
Lalić je otkrio da su pripadnici grupe fotografije ubijenog Milana Ljepoje slali Radoju Zviceru, dodajući da su uglavnom Miljković i Belivuk slikali tela.
Punomoćnik oštećene porodice ubijenog Lazara Vukićevića postavljao je zatim pitanja Laliću, koji je rekao da je Vukićević ubijen jer je aktivno planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića, a pretučenog i kasnije ubijenog Vukićevića je fotografisao Miloš Budimir.
Budimir je kasnije slao te fotografije Belivuku i Miljkoviću, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori.
Lalić je zatim odgovrajući na pitanja punomoćnika majke Gorana Mihajlovića, rekao da je video fotografije Mihajlevićevog ugljenisanog tela, kao i fotografiju na kojoj se vidi da mu izlazi pena iz usta.
Grupa je prema Lalićevim rečima imala dva ili tri vozila marke "smart", jer može da se napravi dobra skrivena šupljina u podu.
Grupa je prema njegovom svedočenju, uvek tražila način da se ukloni telo ubijenog, jer je mnogo manji problem kada čovek nestane nego da bude izrešetan na ulici, jer to privlači pažnju policije i javnosti.
Otkrio je i da su vođe tokom planiranja ubistava prvo pokušavali žrtvu da namame ili otmu, a ukoliko to ne uspeju onda su ubijali na ulici, kao što je slučaj bio sa Ljubomirom Markovićem, koji je, kako tvrdi Lalić ubijen od strane ovog klana, na Lekinom brdu.
Mihajlović je prema rečima Lalića, ubijen jer su vođe smatrale da je opasan i da je blizak "škaljarskom klanu".
Lalić je rekao da ova kriminalna grupa nije imala podršku bezbednosnih službi, zbog čega su morali sve pažljivo da rade i da uklanjaju dokaze.
O aplikaciji "Skaj"Lalić tvrdi da je 2018. godine bio distributer za telefone sa aplikacijom "Skaj", objašnjavajući kako aplikacija funkcioniše.
Kako je naveo, pre hapšenja "Skaj" je imao 1.250 korisinika, dodajući da je ovom aplikacijom snabdevao većinu pripadnika "kavačkog klana".
Okrivljeni-svedok je rekao da je početkom 2020. godine uvideo da može preko aplikacije da vidi gde se nalaze korisnici, nakon čega mu je R. Ž. rekao da proveri gde se nalaze Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su u julu te godine ubijeni na Krfu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"TRAJALO JE ŠEST SATI. ONDA SU GA SAMLELI I BACILI U REKU" Mesar likvidirao kuma, Lalić se "sprdao" na pitanja advokata

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se tereti za sedam teških ubistva, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je svoje svedočenje. Na današnjem pretresu sudsko veće će nastaviti da postavlja pitanja okrivljenom-saradniku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.