Lajčak: Ne priznajemo umor Unije

Izvor: B92, 02.Apr.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Ne priznajemo umor Unije

Bratislava -- Slovačka ne priznaje termin "umor od proširenja Evropske unije", izjavio je slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak.

On je posle razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem rekao da Slovačka ostaje pri stavu da neće priznati jednostrano peroglašenu nezavisnost Kosova jer ta odluka nije u skladu sa međunarodnim pravom.

Jeremić je u Bratislavi razgovarao i sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

S obzirom na saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između Srbije i Slovačke po pitanju statusa Kosova, Jeremić je rekao da od Slovačke očekuje aktivniju podršku u raspravi koja će pred Međunarodnim sudom pravde biti vođena o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Slovački zvaničnici su ponovili da se zalažu za nastavak evropskih integracija Srbije.

"Slovačka spada u najglasnije zagovornike budućnosti Srbije u Evropskoj uniji. Slovačka se zalaže za odmrzavanje Prelaznog sporazuma i uspostavljanje bezviznog režima za građane Srbije”, rekao je Jeremić.

"Na sastanku je razgovarano o proširenju ekonomske saradnje i zainteresovanosti Slovačke za investicije u Srbiji", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.