Lajčak: Ne priznajemo umor Unije

Slovačka ne priznaje termin "umor od proširenja Evropske unije", izjavio je slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 02.04.2009.

15:18

Default images

On je posle razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem rekao da Slovačka ostaje pri stavu da neće priznati jednostrano peroglašenu nezavisnost Kosova jer ta odluka nije u skladu sa međunarodnim pravom.

Jeremić je u Bratislavi razgovarao i sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem.

S obzirom na saglasnost između Srbije i Slovačke po pitanju statusa Kosova, Jeremić je rekao da od Slovačke očekuje aktivniju podršku u raspravi koja će pred Međunarodnim sudom pravde biti vođena o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Slovački zvaničnici su ponovili da se zalažu za nastavak evropskih integracija Srbije.

"Slovačka spada u najglasnije zagovornike budućnosti Srbije u Evropskoj uniji. Slovačka se zalaže za odmrzavanje Prelaznog sporazuma i uspostavljanje bezviznog režima za građane Srbije”, rekao je Jeremić.

“Na sastanku je razgovarano o proširenju ekonomske saradnje i zainteresovanosti Slovačke za investicije u Srbiji", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: