Izvor: B92, 22.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus u Nisu, Draskovic podneo kandidaturu

Valjevo -- Potpredsednik Savezne vlade i predsednicki kandidat Miroljub Labus rekao je u cetvrtak da ce "Masinska industrija Nis" biti ukljucena u posao saniranja srpske zeleznice. "Drzava je dobila kredit za zeleznicu od 60 miliona evra, od toga je 32 miliona namenjeno za remont 60 lokomotiva, a uverio sam se da deo tog posla moze da uradi MIN", rekao je Labus prilikom obilaska te industrije. On je rekao da taj posao nije spas za celu "Masinsku industriju", ali da je Vlada Srbije nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usvojila program restrukturiranja MIN. Jedan broj radnika ce ici na socijalni program, ali vecina, odnosno 5.500 radnika ce ostati da radi. Labus je razgovarao s radnicima, a jedan od radnika Dragan Marinkovic rekao je da je poslednju platu primio za decembar i da je iznosila 360 dinara. "Ne mozete da budete predsednik Srbije ako nemate dobre saradnike", rekao je Marinkovic uz opasku "lazu vas, mi nismo videli platu u 2002." i konstataciju "radnici su uz vas, ali dajte nam da zivimo". Labus je odgovorio da ce preispitati to sto u MIN plate nisu podeljene od pocetka godine i rekao da je Vlada Srbije do sada obezbedila 80 miliona dinara za MIN, a obezbedice jos 20 miliona dinara.

U cetvrtak je Labus obisao Aleksinac, Soko Banju i Svrljig.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic predao je u cetvrtak Republickoj izbornoj komisiji potrebnu dokumentaciju i vise od 14.000 potpisa gradjana koji su podrzali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije. On je ocenio da su 2 izborna kruga neminovna i izrazio uverenje da ce uci u drugi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.